Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba despre alimentul preferat al românilor! ”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat”

Medicul Vlad Ciurea este unul dintre cei mai buni neurochirurgi din România! De-a lungul carierei sale, reputatul doctor a efectuat zeci de mii de operații pe creier și zilnic le oferă românilor sfaturi despre cum să mențină sănătatea acestuia.

05 feb. 2024, 11:41
Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba despre alimentul preferat al românilor! ”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat”
Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba despre alimentul preferat al românilor!

Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba despre alimentul preferat al românilor! Recent, specialistul a vorbit despre alimentul preferat al românilor, pe care majoritatea îl consumă zilnic.

Citește și Vlad Ciurea aruncă bomba despre ce aliment trebuie să consume femeile zilnic! Este aur curat pentru sănătate

Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba despre alimentul preferat al românilor!

Doctorul Vlad Ciurea a subliniat că acest aliment, în ciuda gustului său, este extrem de nociv pentru creier, iar acesta este principalul motiv pentru care a renunțat la el încă de acum 10 ani.

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena3CNN.

Mai mult, neurochirurgul a ținut să precizeze că pe lângă cartof, pâinea consumată în cantități mari încetinește activitatea creierului.

Potrivit reputatului medic, pâinea conține aceleași substanțe precum cartofii, chiar dacă gustul lor este unul bun, efectele pe care le pot avea aceste alimente aparent inofensive pentru corpul uman pot fi catastrofale.

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a mai spus neurochirurgul.

Pe lângă evitarea pe cât se poate a pâinii și a cartofilor, medicul le recomandă românilor evitarea prăjelilor, precum și a alimentelor care conțin foarte multe condimente. În plus, neurochirurgul le recomandă consumul de lichide, în special de ceai verde.

”Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău.  Ceea ce-i face bine (n.r creierului) sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri. Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.

Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu. Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a mai spus medicul.

Citește și Vlad Ciurea a dezvăluit alimentul pe care este bine să-l consume zilnic orice femeie de peste 50 de ani