Alimentul consumat de marea majoritate a populației, la care trebuie să renunți urgent. Ucide pe bandă rulantă, avertizează medicul oncolog

Un aliment consumat de marea majoritate a populației face victime pe bandă rulantă în România, avertizează medicul oncolog Cătălin Costovici. 

29 oct. 2022, 15:04
Alimentul consumat de marea majoritate a populației, la care trebuie să renunți urgent. Ucide pe bandă rulantă, avertizează medicul oncolog

Expertul susține că trebuie evitat pe cât de mult posibil consumul de carne procesată, care este otravă curată.

„Carnea procesată trebuie să dispară din alimentaţia oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurştii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită.

Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă şi nişte stabilizatori, coloranţi, celebrele E-uri.

Iar efectul lor e cumulativ in timp și, in zeci de ani, aceste efecte, sunt otravă pe pâine”, a avertizat medicul Cătălin Costovici.

 

Carnea procesată face victime pe bandă rulantă. Substanțele chimice din produse sunt legale, deși ucid încet și sigur

 

Numărul de cazuri de boli necruțătoare este într-o continuă creștere, susține medicul. Substanțele toxice din alimente ucid încet, dar sigur.

„Vorbim totuși de peste 150.000 de cancere în prezent, ceea ce este foarte mult. Incidența cancerului este într-o creștere explozivă. Toată nebunia în care trăim, după ‘89 incoace, se repercută și în incidența cancerului. A tuturor cancerelor și la orice vârstă, din păcate”, a mai transmis medicul.

Orice carne în afară de cea macră sau tocată de dvs. reprezintă, cel mai probabil, carne procesată. Aceasta poate fi procesată prin mai multe procedee – afumare, conservare și adăugare de substanțe chimice. Cele mai populare din această categorie sunt: salamul, șunca, crenvuștii, carnea de burgeri cumpărată, pastrama, șunca etc.

Dr. Cătălin Costovici este Medic Primar Oncologie Medicală și activează în prezent în cadrul Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă din București.