Alimentul din România care face acum senzație în țările occidentale. Se vinde chiar și cu 2.000 euro

Caviarul românesc este la mare căutare peste hotare. În țări bogate precum Germania și Elveția se vinde acum chiar cu 2.000 de euro. Asta deoarece importurile de icre din Rusia au fost oprite după invadarea Ucrainei în februarie 2022.

01 apr. 2023, 16:58
Alimentul din România care face acum senzație în țările occidentale. Se vinde chiar și cu 2.000 euro

Fermele româneşti de sturiori fac sume frumoase de bani în ultima vreme. Câteva dintre crescătoriile din ţară recoltează icre negre, iar preţul este pe măsură, mai ales după embargoul impus Rusiei.

Exporturile de nisetru, morun şi caviar au explodat. Producătorii români profită de absența exporturilor din Rusia după embargoul impus ca urmare a invaziei din Ucraina și vând caviar sau chiar peşti întregi în cantităţi mult mai mari decât în alţi ani. Delicatesa ajunge în țări din vestul Europei, precum Elveția, Germania, Italia și Belgia.

Citește și: Cea mai gustoasă și simplă rețetă de icre de fasole. Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci

Nu mai puțin de patru tone de nisetru siberian vor ajunge din Santăul Mic, Bihor până în Elveția. E vorba de două bazine din lacul de șapte hectare care au fost golite pentru export, potrivit Observatornews.ro.

”Anul trecut am vândut în jur de 5 tone, însă anul acesta a crescut cererea de 4, 5 ori. 25 de tone în primele 3 luni şi cu siguranţă o să vindem încă pe atât.

Citește și: Sigur nu știai asta! De ce este bine să mâncăm icre! Ce efect au asupra inimii și creierului

Azi exportăm nisetrul siberian, femele cu caviar. Femelele se vând cu 30 de euro, iar caviarul ajunge undeva până la 2 mii de euro.”, spune Mariana Suciu, administrator fermă piscicolă.