Alimentul minune care nu lipseşte din meniul lui Cristiano Ronaldo, Messi şi Benzema. E foarte neobişnuit în dieta noastră, dar poate fi găsit în supermarketuri

Marii sportivi ai planetei fac sacrificii importante pentru a-şi prelungi carierele. Din acest motiv, urmează diete care îi ajută să-şi îmbunătăţească performanţa.

13 iul. 2022, 13:20
Alimentul minune care nu lipseşte din meniul lui Cristiano Ronaldo, Messi şi Benzema. E foarte neobişnuit în dieta noastră, dar poate fi găsit în supermarketuri

Alimentul minune care nu lipseşte din meniul marilor campioni, cum ar fi Cristiano Ronaldo (37 de ani), Lionel Messi (35 de ani) sau Karim Benzema (34 de ani), este o algă extrem de bogată în proteine, ceea ce aduce „beneficii nesfârşite” pentru sănătate, scrie publicaţia spaniolă Sport.es, citată de Digisport.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, algele sunt „superalimentul esențial în dieta lui Messi, Cristiano Ronaldo, Benzema și a altor sportivi de elită”.

„Spirulina este un aliment foarte neobișnuit în dieta noastră mediteraneană. Cu toate acestea, poate fi găsit în unele supermarketuri. Dieta fotbaliștilor este extrem de solicitantă.

Pentru a-și extinde cariera scurtă, trebuie să aibă mare grijă de ei înșiși din punct de vedere fizic și să mențină regimuri incredibil de stricte și rutine alimentare.

În acest fel își pot prelungi perioada de activitate în sport. Astfel, vedem cum jucători de 34 de ani, precum Benzema, rămân în frunte la o vârstă destul de înaintată pentru acest sport. Cristiano Ronaldo este un alt exemplu al modului în care jucătorii au grijă de ei înșiși pentru a rămâne la cel mai înalt nivel. Acesta are în comun cu francezul și cu Leo Messi un aliment rar întâlnit.

Este nici mai mult, nici mai puțin decât o algă, un superaliment care oferă o cantitate incredibilă de proteine, mult mai mult decât carnea, peștele sau orice legumă.

Cu o cantitate mică de alge puteți obține o mulțime de proteine, ceea ce permite organismului să sintetizeze mai bine proteinele din alte surse, cum ar fi carnea. În plus, include o cantitate mare de Omega-3, vitamine, antioxidanți (care previn oxidarea celulelor, deci și cancerul) și are beneficii nesfârșite.

Exista multe tipuri de alge, spirulina fiind cea cu cele mai multe proteine, dar de mare valoare este si chlorella, o algă de apă dulce, care ajuta foarte mult în dietele de tip detox.”, arată publicaţia Sport.es.

Citeşte şi: Anamaria Prodan face bani grei din divorţul de Reghecampf. „Nu știu care va fi taxa de intrare”

Ce este spirulina, alimentul nelipsit din dieta fotbaliştilor

Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Are formă spiralată, dimensiune nu mai mare de câţiva microni, creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate şi se numără printre cele mai investigate plante ale planetei, conform Republicabio.ro.

Este renumită pentru aroma intensă şi pentru bogăţia în nutrienţi, de aceea este catalogată drept un „superaliment”. Cel mai des este utilizată în prepararea băuturilor proaspete şi naturale, în batoane energizante şi ca supliment alimentar natural, însă ar fi bine să ştii că, administrată zilnic, spirulina este capabilă să îţi redea vitalitatea şi starea de sănătate optimă.

Citeşte şi: Charlotte, fiica lui Ilie Năstase, acuzații șoc la adresa tatălui ei: „Mi-a zis să fac orice pentru bani”