Alimentul pe care e musai să-l consumi la micul dejun. Previne Alzheimerul şi bolile cardiovasculare

Cu siguranţă nu ştiai că untul de arahide are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că este delicios, untul de arahide previne bolile cardiovasculare şi Alhzemerul.

03 mart. 2022, 14:59
Alimentul pe care e musai să-l consumi la micul dejun. Previne Alzheimerul şi bolile cardiovasculare

Alimentul pe care e musai să-l consumi la micul dejun. Este vorba despre untul de arahide. Acesta este o importantă sursă de potasiu, este delicios şi hrănitor şi are o mulţime de beneficii pentru organism.

Alimentul pe care e musai să-l consumi la micul dejun

Untul de arahide conţine grăsimi monosaturate, care sunt excelente pentru inimă. De asemenea, acesta are un rol important în prevenirea bolii Alzheimer.

Citeşte şi Băutura minune care te scapă de anemie. Se prepară acasă şi rezolvă instant carenţa de fier din organism

Untul de arahide este o sursă bogată de potasiu, îmbunătăţind sănătatea organismului. Acesta mai conţine grăsimi mononesaturate, proteine, fibre, acid folic, magneziu, vitamina E şi resveratrol, un antioxidant puternic care se găseşti din plin şi în compoziţia vinului roşu.

Nutritionistii recomandă incoroporarea untului de arahide la micul dejun, sub forma de smoothie. Pentru prepararea unui smoothie delicios tot ce trebuie să faci este să pui o cană e de lapte de migdale si o lingura din pudra ta proteica preferata. Adauga jumatate de banana si o lingura de unt de arahide şi amesteca bine.

Aceasta bautura reprezinta echilibrul perfect de grasimi sanatoase, proteine si carbohidrati.

Potrivit nutriţioniştilor, două linguri cu unt de arahide conţin 4.3 miligrame de niacină (vitamina B3), un nutrient important care are rolul de a proteja creierul împotriva declinului cognitiv. În urma unui studiu efectuat în Chicago, la care au luat parte 3000 de oameni cu vârste de peste 65 de ani, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că persoanele care consumă 22 miligrame de niacină pe zi au un risc cu 70% mai scazut de a suferi de Alzheimer, spre deosebire de cei care consumă 13 miligrame, scrie exquis.ro. 

Citeşte şi Leguma care te ajută să slăbeşti în fiecare primăvară. Are efecte miraculoase şi împotriva diabetului