Băutura minune care te scapă de anemie. Se prepară acasă şi rezolvă instant carenţa de fier din organism

Persoanele care se confruntă cu anemia pot scăpa rapid de această problemă, fără să mai fie nevoie de un pumn de pastile. Există o băutură care face minuni. Se prepară acasă şi rezolvă rapid carenţa de fier din organism.

03 mart. 2022, 10:11
Băutura minune care te scapă de anemie. Se prepară acasă şi rezolvă instant carenţa de fier din organism
Băutura minune care te scapă de anemie. Se prepară acasă şi rezolvă instant carenţa de fier din organism

Băutura minune care te scapă de anemie. Se prepară foarte simplu şi conţine doar legume proaspete şi fructe.

Băutura minune care te scapă de anemie. Uite cum se prepară

Citeşte şi Vitamina care poate duce la anemie și leziuni ale nervilor dacă nu e consumată în cantitate optimă. Alimentele în care se regăsește

Puţine persoane sunt conştiente de importanţa fierului din sânge. Acesta reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, previne atacurile de inimă şi atacurile cerebrale.

Vă prezentăm o băutură simplă, care vă va ajuta în lupta împotriva anemiei. Pentru prepararea acesteia aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o sfăclă rosie, un măr, doi morcovi, brocoli şi două frunze de kale.

Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi toate ingredientele într-un blender şi să amestecaţi bine.

Se consumă un pahar de suc în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Vitamina pe care să o consumi dacă vrei să trăieşti mai mult. Ce alimente nu trebuie să lipsească din meniul zilnic

Noi cercetări sugerează că o concentrație mare de vitamina A în organism este asociată longevității.

Cele mai bogate alimente în vitamina A sunt:

1. Ficatul de porc şi vită

Ficatul conţine cantităţi mari de vitamina A şi vitamina B12. Conţinutul crescut de vitamina A este un antioxidant cu un rol important în dezvoltare, întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţirea vederii şi a fertilităţii. De asemenea, ficatul este un aliment ideal în prevenirea şi combaterea anemiei şi a oboselii, datorită vitaminelor din complexul B conţinute.

2. Gălbenuşul de ou

Există dovezi că gălbenuşul de ou este o sursă excelentă de carotenoizi – luteină şi zeaxantină – care sunt implicaţi în prevenirea tulburărilor de vedere, precum cataracta şi degenerescenţa maculară cauzată de vârstă, o cauză majoră de orbire în cazul persoanelor în vârstă. De asemenea, gălbenuşul de ou este bogat în acid folic, cu rol  important în dezvoltarea normală a creierului şi menţinerea memoriei.
3. Legume verzi: spanac, broccoli, salată verde

Aceste legume au un conţinut ridicat de vitamina A şi calciu, precum şi fier. De asemenea, legumele verzi sunt surse excelente de antioxidanţi, care ajută la combaterea cancerului. Pentru a asimila mai bine calciul, este recomandată stropirea acestor legume cu zeamă de lămâie. O altă regulă este combinarea alimentelor bogate în fier cu cele bogate în vitamina C, deoarece acest lucru ajută la absorbţia mai eficientă a fierului.

4. Legume şi fructe portocalii, roşii şi galbene

Morcovii sunt plini de vitamina A, încetinesc procesul de îmbătrânire şi sunt mai uşor de asimilat atunci când sunt gătiţi la temperatură înaltă, nu în stare crudă, explică profesorul Lesley Regan, de la Institutul de Cercetare Alimentară din Marea Britanie. Dovleacul este şi el o sursă excelentă de vitamina A, esenţială pentru vedere, siluetă şi sănătatea inimii, iar papaya mai este numit şi fructul îngerilor, pentru că protejează corpul de boli şi are un gust foarte bun.

De asemenea, cartofii dulci, pepenele galben şi caisele  sunt surse grozave de vitamina A, un antiinflamator care luptă cu bacteriile cauzatoare de acnee. O altă sursă excelentă de vitamina A sunt roşiile, care au acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV. De asemenea, roşiile conţin licopen, antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului de piele.

Citeşte şi Leacul miraculos care dizolvă cheagurile de sânge. Academicianul Ovidiu Bojor îl recomandă în tromboflebită și ateroscleroză