Leguma care te ajută să slăbeşti în fiecare primăvară. Are efecte miraculoase şi împotriva diabetului

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Această legumă ajută corpul să lupte împotriva mai multor boli, precum diabetul.

02 mart. 2022, 23:29
Leguma care te ajută să slăbeşti în fiecare primăvară. Are efecte miraculoase şi împotriva diabetului

Leguma care te ajută să slăbești! Ridichea roșie este legumă „minune a primăverii” care este recomandată de medici datorită beneficiilor sale asupra organismului și asupra sănătății noastre.

Ridichile sunt surse excelente de vitamina C, dar şi legume cu foarte puţine calorii, care pot fi consumate fără griji în curele de slăbire. Cu gustul lor înţepător, se potrivesc de minune într-o salată lejeră de primăvară, dar şi alături de o felie cu brânză dietetică, potrivit csid.ro.
Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Ridichile roșii au doar 16 calorii la 100 de grame și potrivit specialiștilor ele reglează apetitul alimentar, contribuind la pierderea mai ușoară în greutate. Având un conținut bogat în fibre și un indice glicemic scăzut, ridichea poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului.

Alimentul ideal pentru sănătatea plămânilor se găseşte în orice magazin. Recomandat în special fumătorilor

Totodată, conform unor studii efectuate pe șobolani cu diabet indus care au fost hrăniți cu ridichi, au dovedit că aceștia au avut modificări semnificative în urma examenului la pancreasul. Specialiștii au ajuns la concluzia că ridichea a redus în mod semnificativ sarcina glicemică, ceea ce sugerează că are o activitate antidiabetică puternică.

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Menține ficatul sănătos
Ridichea roșie, leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism reduce colesterolul ridicat datorită proprietății sale de a ajuta ficatul în descompunerea grăsimilor.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, ridichea roșie prin conținutul ridicat de potasiu, contribuie la eliminarea excesului de apă din organism.

Conform dozadesanatate.ro, ridichile reprezintă o sursă importantă de antocianină, un flavonoid care le oferă culoarea specifică și care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular. Antocianina previne întărirea și inflamarea venelor, a arterelor și menține inima sănătoasă.

Ridichi – beneficii și proprietăți

Alături de ceapă verde, spanac și lobodă, ridichile sunt unele dintre cele mai îndrăgite plante de primăvară.

Ridichea este o legumă rădăcinoasă cultivată și consumată peste tot în lume. Cel mai frecvent, ridichile sunt mâncate crude ca legume crocante, în principal în salată, mai ales în Europa și SUA. În Orientul Mijlociu, oamenii preferă să bea sucul de ridiche, fiind convinși de beneficiile acestuia pentru sănătate.

În medicina populară indiană, ridichea este folosită ca remediu natural pentru tratamentul multor boli precum icter, pietre la fiere, boli ale ficatului, prolaps rectal, indigestie și alte dureri gastrice.

Alimentul banal pe care îl consumă toată lumea și e un adevărat pericol pentru organism. Îți distruge dantura și afecteaza creierul! Ai mare grijă!

Ridichile conțin carbohidrați, zaharuri, fibre dietetice, proteine ​​și chiar unele grăsimi și fluor. În plus, ridichile conțin diferite vitamine solubile în apă (B1, B2, B3, B5, B6, B9 și C) și minerale (calciu, fier, magneziu, zinc mangan, potasiu și fosfor). Dincolo de asta, s-a constatat că ridichea are compuși bioactivi unici, recunoscuți recent pentru beneficiile aduse sănătății.

Tratament natural împotriva candidozei

Ridichile sunt un antifungic natural. Studiile arată că ridichea conține proteina antifungică RsAFP2, cea care duce la moartea celulară a Candida albicans, o ciupercă comună întâlnită în mod normal la om.

Ridichea și diabetul

Diabetul zaharat este o boală ce se caracterizează printr-un nivel ridicat al glucozei în sânge. Hiperglicemia apare fie atunci când pancreasul nu produce o cantitate suficiență de insulină, fie atunci când, din cauza obezității, insulina nu este eficient utilizată în organism. În cazul persoanelor predispuse la diabet și a celor deja diagnosticate, o dietă sănătoasă este esențială.

Numeroase studii efectuate pe șobolani cu diabet indus, care au fost hrăniți cu ridichi, au dovedit că aceștia au avut modificări semnificative în examenul histopatologic al pancreasului. Mai mult, ridichea a redus în mod semnificativ sarcina glicemică, ceea ce sugerează că are o activitate antidiabetică puternică. Această dovadă confirmă că ridichile și extractele din ridichi au efecte favorabile în cazul diabetului și afecțiunilor diabetice.

În plus, sunt studii care arată că ridichea are efect antidiabetic prin acțiunea asupra anumitor hormoni care afectează hemostaza glucozei. În cadrul unui astfel de studiu s-a constatat că extractul de etanol din ridiche îmbunătățește producția de adiponectină – un hormon peptidic care modulează reglarea glucozei și acizilor grași din organism.

De asemenea, s-a dovedit că germenii de ridiche reduc nivelul insulinei plasmatice la șobolani diabetici. Această reducere sugerează că efectul hipoglicemic al germenilor de ridiche a fost generat prin ameliorarea sensibilității la insulină sau prin exercitarea unui efect asemănător insulinei. Antioxidanții din ridiche ar putea fi componentele chimice care sunt responsabile pentru un astfel de răspuns hipoglicemic.

Un alt component din ridiche -catechina – este și ea responsabilă pentru îmbunătățirea semnificativă a secreției de insulină.

Reglează tranzitul digestiv

Fibrele alimentare, regăsite în cantități importante în ridichi, ajută la reglarea tranzitului intestinal, prevenirea constipației și îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv și excretor.

Mențin sănătatea rinichilor și a ficatului

Studii realizate în ultimii ani aratp că ridichile roșii au o acțiune diuretică și conțin substanțe care mențin sănătatea rinichilor, fiind excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile roșii contribuie la detoxifierea ficatului și la prevenirea bolilor hepatice.

Ridichea în dietele de slăbit

Ridichile roșii au doar 16 calorii la 100 de grame și reglează apetitul alimentar, contribuind la pierderea mai ușoară în greutate. Întrucât au un conținut bogat în fibre și un indice glicemic scăzut, aceste legume stimulează mișcările intestinale și cresc rata metabolică.

Elimină surplusul de apă din organism

Datorită conținutuui de potasiu, ridichile contribuie la eliminarea excesului de apă din organism. Potasiul reglează nivelul sodiului și contribuie la eliminarea surplusului de sodiu.

Previn apariția celulelor canceroase

Un studiu realizat de specialiștii de la Institutul Linus Pauling arată că legumele crucifere conţin compuşi care, în combinaţie cu apa, ajută organismul să elimine toxinele care cauzează cancer şi previn dezvoltarea celulelor canceroase.

Așadar, la fel ca mai toate legumele crucifere – broccoli, varza kale, conopida, varza, gulia – şi ridichile pot preveni modificările celulare care favorizează instalarea cancerului, în special cel de colon.

Valori nutriționale pentru 100 de grame de ridichi

  • Calorii 16 kcal.
  • Carbohidrati 3,5 g.
  • Proteine 0,5 g.
  • Grasimi 0,1 g.
  • Fibre 1,5 g.
  • Acid folic 25 mcg.
  • Niacina 0,3 g.
  • Vitamina A 7 UI.
  • Vitamina C 15 mg.
  • Vitamina K 1 mcg.
  • Sodiu 39 mg.
  • Potasiu 200 mg.
  • Calciu 25 mg.
  • Magneziu 10 mg.

Ridichi – contraindicații

Consumul de ridichi nu are contraindicații cunoscute. Cu toate acestea, în cazul persoanelor care suferă de diferite afecțiuni gastrice, precum gastrita sau ulcerul, consumul de ridichi poate favoriza aciditatea și poate duce, astfel, la simptome neplăcute. Așadar, în cazul persoanelor care au probleme gastro-intenstinale este recomandată prudența în ceea ce privește consumul de ridichi.

De asemenea, persoanele care suferă de dereglări ale glandei tiroide trebuie să evite excesul de ridichi, deoarece ar putea apărea dezechilibre hormonale.