Alimentul pe care nu trebuie să-l consumăm sub nicio formă de mai mult de două ori pe an. Vlad Ciurea: „Creierul se bucură”

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care e alimentul pe care nu ar trebui să-l consumăm de mai mult de două ori pe an.

09 nov. 2023, 19:27
Alimentul pe care nu trebuie să-l consumăm sub nicio formă de mai mult de două ori pe an. Vlad Ciurea: „Creierul se bucură”

Vlad Ciurea a explicat care e relația dintre mititeii iubiți de români și creier. Majoritatea românilor consumă mititei și cârnați pe grătar, însă Vlad Ciurea a atras atenția asupra frecvenței cu care ar trebui să consumăm aceste alimente.

Citește și Vlad Ciurea aruncă bomba despre greșelile care distrug creierul! Cele trei exerciții care îl salvează. „Ne intoxicăm la televizor, pe telefon”

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiune.

Medicul a spus că există o diferență între alimentele care îi plac stomacului și cele care sunt benefice pentru creier. Cu toate că mititeii pot părea atrăgători pentru simțurile noastre, compoziția lor nu este considerată de cea mai bună calitate pentru celulele nervoase. Prin urmare, consumul frecvent ar putea afecta sănătatea creierului pe termen lung.

Medicul a sugerat că pentru a menține sănătatea creierului, este important să educăm și să modelăm gusturile și alegerile noastre alimentare. În loc să cedăm tentațiilor imediate, putem explora opțiuni mai sănătoase și mai echilibrate pentru a ne păstra sănătatea mintală și fizică în armonie.

Citește și Energizantul care nu dăunează sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută activitatea cerebrală și deschide vasele de sânge”

Astfel, în timp ce bucuria de a savura mititeii rămâne unul dintre deliciile culinare ale bucătăriei românești, este esențial să îi acordăm acestei plăceri o atenție moderată și să ne concentrăm pe alegeri alimentare care să susțină sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

Alimentul care trebuie evitat cu orice preț! Medicul Vlad Ciurea spune tot adevărul: „Este toxic. Creierul nu apreciază deloc!”

Deși mulți români îl iubesc, zahărul este un inamic al sănătății creierului și ar trebui evitat. Ideal ar fi să nu îl consumăm nici măcar o dată pe an. Cunoscutul medic Vlad Ciurea a renunțat de mult la consumul de zahăr din conștientizarea efectelor sale nocive asupra creierului.

„Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători”, a spus medicul, la Antena 3.