Alimentul popular în România pe care nu-l tolera Dem Rădulescu: „Mi se făcea rău numai când îl vedeam!”

Dem Rădulescu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din țara noastră, de referință pentru teatrul și filmul românesc. Celebrul artist era un mare gurmand, însă în mod surprinzător, nu consuma unul dintre cele mai cunoscute produse specifice Paștelui. 

29 mart. 2023, 18:00
Alimentul popular în România pe care nu-l tolera Dem Rădulescu: „Mi se făcea rău numai când îl vedeam!”

Dem Rădulescu prefera să mânânce carne de pui, vită, porc, curcan, iepure sau pește în perioada Paștelui, nicidecum carne de miel.

„Nu-mi place carnea de miel. Când eram copil mi se făcea rău numai când vedeam. Dar iubesc sarmalele, carnea de porc…

Nici dulceaţa de trandafiri nu a fost niciodată preferata mea. Dar mâncam şerbet de trandafiri”, mărturisea actorul, în trecut, în cadrul emisiunii „Profesioniştii”, într-un interviu acordat Andreei Marin, în emisiunea „Surprize, surprize”, la TVR.

 

Cea mai bună terapie pentru Dem Rădulescu, veselia

 

Totuși, Dem Rădulescu prefera să se gândească mai mult la râsete, voie bună, decât la mâncare. În opinia sa, veselia este esențială pentru o viață sănătoasă.

„O zi în care n-ai râs e o zi pierdută. Omul are nevoie de râs, la nivelul celulei. Buna dispoziţie, se ştie, dizolvă adrenalina pe care o provoacă durerea, supărarea, enervarea. (…) Comedia e salvarea.

Mi se pare un medicament extraordinar pentru că omenirea e bolnavă. Şi câte situaţii de comedie adevărată există în viaţă! Suntem clovni într-un mare circ”, povestea Dem Rădulescu, poreclit „Bibanu'” în emisiunea Eugeniei Vodă, de la TVR.

 

Cu ce s-a ocupat Dem Rădulescu în tinerețe, înainte de a deveni actor

 

Îndrăgitul artist provine dintr-o familie modestă din Râmnicu Vâlcea. În tinerețe, el a fost boxer la categoria semi-mijlocie. La un moment dat chiar a obținut o stea de aur, la un campionat de amatori. La 17 ani a debutat Dem Rădulescu în lumea artistică, în calitate de actor amator, la un bal organizat de fanfara gării.

Marele actor a murit în septembrie 2000, la vârsta de 68 de ani, în București, în urma unui infarct miocardic. Mormântul artistului se găsește în Cimitirul Bellu, din Capitală.