Vedete care ţin Postul Paştelui. Ce mănâncă artistele din România atunci când renunţă la alimentele de dulce

Andra, Lidia Buble, Cornelia Rednic, Adriana Antoni sunt doar câteva dintre artistele din România cu credinţă în Dumnezeu şi care respectă posturile atât cât le permit timpul şi activitatea.

29 mart. 2023, 17:12

Vedete care ţin Postul Paştelui. Andra recunoaşte că, în posturile mari, nu reuşeşte să ţină mai mult de două zile pe săptămână, miercurea şi vinerea, şi asta întrucât este nevoită să gătească tot felul de mâncăruri pentru cei doi copii şi îi este greu să se abţină, scrie cancan.ro

„Nu țin tot postul. Încerc miercurea și vinerea. Sunt foarte multe ispite, gătim pentru copii, dar încerc”, spunea Andra cu un an în urmă.

La rândul ei, Lidia Buble provine dintr-o familie religioasă şi ține un post mult mai sever. Artista este penticostală, iar regulile la penticostali sunt ceva mai dure decât la creştini-ortodocşi. Postul este unul aspru şi se ţine de dimineață și până la lăsarea întunericului.

Raluca și Denisa de la Bambi țin toate posturile de peste an, dar mai au mici scăpări atunci când se află în turnee. Cele două artiste sunt, însă, de părere că este complet greşit să te lauzi că posteşti.

Ţinem post, dar mai călcăm aşa strâmb când avem filmări sau nu avem aproape preparate de post. Dar noi ne propunem de fiecare dată şi în mare parte reuşim”, au spus surorile Bambi.

Citeste si Delia rupe tăcerea despre situaţia de la iUmor. Acuzaţii dure: „Nu mai pot să rezist. Lucrurile sunt mult prea toxice”

Cornelia Rednic se pricepe de minune la rețete de post. Cel mai bine îi iese prăjitura cu vișine, care este preferata soţului ei.

Nicoleta Voicu, fosta parteneră de viaţă a lui Gheorghe Turda, este o fire foarte credincioasă, aşa că postul este un obicei de la care nu face rabat. Şi nu doar cel alimentar, ci şi cel spiritual.

Am traversat această perioadă destul de bulversantă şi cu siguranţă a atras o destabilizare emoţională şi psihică, dar şi religioasă, mai ales acolo unde credinţa a fost firavă în sufletele noastre. (…) Cred că perioada aceasta este bună pentru o introspecţie, în care să facem pace cu noi înşine. Este foarte important ca lumina să vină din sufletul nostru. Mie îmi place să spun: biserica din inima ta să aibă tot timpul lumina aprinsă. Putem să intrăm şi în Altar să luăm lumină dacă în sufletul nostru este întuneric vom lua acea lumină, vom veni acasă cu ea, vom aprinde candela casei şi în două trei zile se stinge. Atunci va rămâne şi întunericul din sufletul nostru şi întunericul din casă. Dacă noi facem lumină în noi înşine, va fi lumină şi în casa noastră”, a declarat artista Nicoleta Voicu, la Antena 3.

Adriana Antoni se curăţă sufleteşte şi trupeşte în post, ba chiar simte că renaşte spiritual.

Pentru mine este o curăţare sufletească şi trupească, este o renaştere spirituală. Este foarte important acest post pentru mine, pentru că trebuie să ne pregătim sufleteşte pentru Săptămâna Patimilor şi Învierea Domnului şi mai ales că acest post de 40 de zile a fost ţinut de Domnul Iisus Hristos. Postul nu este doar o abţinere de la alimente, este şi o curăţare sufletească. Aşa am învăţat eu, sufleteşte trebuie să ne apropiem de oameni şi de Dumnezeu. Acum, în perioada de post, cred că trebuie să iertăm şi să cerem iertare, să ne împăcăm şi să ne întoarcem faţa spre religie”, a dezvăluit Adriana Antoni, la Antena 3.

Citeste si Detaliul care a prevestit divorțul dintre Deea și Dinu Maxer. S-a întâmplat în noiembrie, anul trecut