Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu: PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, după întâlnirea cu premierul Florin Cîţu, că "am vrut să îl ajutăm pe domnul Florin Cîţu să iasă din impas, pentru că au trimis două planuri care au fost refuzate" şi că discuţiile s-au finalizat cu o promisiune. 

20 mai 2021, 17:22
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu: PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim

Marcel Ciolacu a declarat, joi, după întâlnirea cu premierul Florin Cîţu, că „din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim şi a motorul economic din toată Europa”.

„Am sperat astăzi să avem o discuţie mai aplicată şi cu specialiştii din PSD şi cu partenerii sociali. În acest moment nu am avut plăcerea, din partea Guvernului României, de a avea acces, alături de partenerii sociali, la PNRR. Au fost prezentate nişte principii, cam care este viziunea. Avem o promisiune că nu se va trimite acest plan ca să putem discuta cu toţii, şi cu specialiştii, mai aprofundat, cum găsim nişte mecanisme clare, transparente de acces a acestor bani, de absorbţie. Nu am avut detaliile reformelor şi aveam şi noi propuneri de reforme pentru a fi prinse în PNRR, urmând a fi discutate de specialişti cu ministrul Fondurilor Europene”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, înainte de discuţia cu Florin Cîţu despre PNRR. „Nu este un plan al unui partid politic. Este un plan care trebuie să schimbe viaţa românilor”

Marcel Ciolacu a mai spus că „nu cunoaştem concret ce granturi vor merge către IMM-uri, către sindicate, care sunt reformele şi detaliat pe zona de pensii, dar sperăm să ne revină aceste informaţii. Plus că este recomandarea Comisiei Europene de a avea acces la aceste informaţii, este vorba despre un plan naţional, nu este un plan secret”, a mai spus liderul PSD.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu îl persiflează pe Florin Cîţu. „Minciunile și postările triumfaliste de băiețel alintat de tătucul de la Cotroceni nu țin loc nici de măsuri de sprijin”

Ciolacu şi-a exprimat speranţa ca „împreună să stabilim un calendar de prezentare la PNRR în Parlamentul României”.

„Din punctul nostru de vedere, suntem la dispoziţia Guvernului când doreşte. Posibil ca eu cu domnul prim-ministru să nu mai avem o întâlnire directă, dar sunt convins că specialiştii vor discuta”, a completat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că întâlnirea cu premierul Florin Cîţu a fost „un pic superficială, în caracterizarea actualei guvernări, dar s-a finalizat cu o promisiune”.

„Tot întâlnim acest ‘vom face’. Eu rămân de bună credinţă şi am sperat că azi vom ieşi cu un plan pentru români. Nu s-a reuşit asta. Repet, am vrut să îl ajutăm pe dl Cîţu să iasă din impas, pentru că au trimis două planuri care au fost refuzate”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.