Alin Ionescu egal Alex Costache! Armata lui Coldea atacă şi politizează Înalta Curte! Un jurnalist TVR plătit din bani publici atacă o instituţie a statului!

O decizie dată de Înalta Curte de Justiţia şi Casaţie a scos de la hibernarea armata de ciraci a lui Coldea, care atacă vindicativ prin canalele media cunoscute.
Filip Stan
18 iun. 2024, 11:52
Alin Ionescu egal Alex Costache! Armata lui Coldea atacă şi politizează Înalta Curte! Un jurnalist TVR plătit din bani publici atacă o instituţie a statului!

Caracatiţa lui Coldea încă are tentacule bine înfipte în toate domeniile, iar presa îşi foloseşte cerneala pentru a servi interesele de grup, chiar dacă se atacă oridini fundamentale ale statului de drept şi ale independenţei actului juridic.

Într-un articol publicat de G4Media, Alin Ionescu, nimeni altul decât Alex Costache, critică deciziile date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Alex Costache, jurnalist plătit din bani publici la TVR, a fost devoalat ca acoperit al statul paralel, parte a unei reţele mai vaste de jurnalişti răspândiţi strategic la alte publicaţii autointitulate independente.

„Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit din nou că deciziile CCR privind prescripția se aplică retroactiv, din 25 iunie 2018 până la 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a noului cod penal), așa cum a mai decis ÎCCJ pe 25 octombrie 2022 – potrivit portalului ÎCCJ.

Aceasta în ciuda faptului că CJUE a stipulat că instanțele naționale nu sunt obligate să aplice retroactiv deciziile CCR privind prescripția”, scrie acesta, conform sursei citate, erijându-se într-o entitate mai sus de Instanţa Supremă.

O banală speţă provenită de la Curtea de Apel din Tg. Mureş devine caz naţional, iar armata de slujbaşi cu tastatură au inclusiv atacuri la persoană, judecaătoarea fiind analizată la CV şi la „pedigree-ul” relaţionar din justiţie, după cel mai securistic mod posibil. De altfel, Alex Costache semnează cu propriul nume atunci când este vorba să-şi apare protejatul, pentru care a făcut chiar scut fizic atunci când acesta era atacat de protestatarul de serviciu Marian Ceauşescu la audierile de la DNA.

Explicațiile prof. Drăgănescu privind decizia CJUE

„Uitându-mă la dispozitivul Ordonanței CJUE, se precizează: „instanțele unui stat membru nu sunt obligate să lase neaplicate deciziile curții constituționale a acestui stat membru prin care este invalidată dispoziția legislativă națională care reglementează cauzele de întrerupere a termenului de prescripție în materie penală din cauza încălcării principiului legalității infracțiunilor și pedepselor, astfel cum este protejat în dreptul național, sub aspectul cerințelor acestuia referitoare la previzibilitatea și la precizia legii penale, chiar dacă aceste decizii au drept consecință încetarea, ca urmare a prescripției răspunderii penale, a unui număr considerabil de procese penale, inclusiv procese referitoare la infracțiuni de corupție”.

Așadar, în prima parte a acestei ordonanțe a CJUE, se precizează că instanțele naționale trebuie să respecte deciziile Curții Constituționale cu privire la clauzele de întrerupere a termenului de prescripție. Deci nu putem obliga, chiar așa dispune CJUE, nu putem obliga instanțele naționale să lase neaplicabile deciziile CCR cu privire la prescripție. Așadar, se aplică deciziile CCR cu privire la prescripție.

Deci practic decizia CJUE ce spune? Că trebuie aplicată decizia CCR, nici nu putea să contrazică decizia CCR, dar considerând că nu vom mai merge pe legea penală mai favorabilă pentru anumite infracțiuni. Asta va însemna că dacă o anumită infracțiune, spre exemplu de luare de mită, avea cuantum mai mic de pedeapsă, noi mergeam la cuantumul mai mic de pedeapsă, interpretând și decizia CCR, asta spunea ÎCCJ-ul, ca o lege penală mai favorabilă. Ca să mă exprim un pic mai clar, ordonanța nuanțează și prima decizie a CJUE și decizia ÎCCJ, adică nu vom mai aplica retroactiv legea penală mai favorabilă.

 

În mai 2022, CCR a decis că nu a existat prescripţie specială între 25 iunie 2018 şi 30 mai 2022.

Prescripția specială este un instrument care permite magistraților să extindă perioada în care faptele penale pot fi trase la răspundere, prin simpla aducere la cunoștiința incupatului că este vizat de o procedură judiciară.

Pe 25 octombrie 2022, ÎCCJ a emis o decizie prin care a stabilit că deciziile CCR privind prescripția se aplică retroactiv, pe principiul legii penale celei mai favorabile, până la data intrării în vigoare a noului cod penal, 1 februarie 2014. Cu alte cuvinte, ÎCCJ a extins perioada în care nu există prescripţie specială și faptele se prescriu mai repede: de la 25 iunie 2018 – 30 mai 2022 la 1 februarie 2014 – 30 mai 2022.

Pe 24 iulie 2023, CJUE a decis că instanţele naţionale pot aplica deciziile CCR.  Cele mai multe aplică, aplică deciziile CCR și ÎCCJ care spun că faptele se prescriu mai repede în perioada 1 februarie 2014 – 30 mai 2022, fapt ce pare că deranjează caracatiţa Coldea.

DailyBusiness
Noul tip de pensie din România care schimbă totul. Cine poate beneficia și ce sume pot fi încasate
Spynews
Rugăciune către Sfântul Nicolae, făcătorul de minuni. Cuvintele puternice de mare ajutor
Bzi.ro
Margherita de la Clejani i-a lăsat pe toți mască cu ultima apariție! „Niciodată să nu spui niciodată!”
Fanatik.ro
Ce este bine să dai de pomană de Sfântul Nicolae ca să ai parte de un an de bucurii. Alimentele care nu ar trebui să lipsească din pachete
Capital.ro
Călin Georgescu, câștigător de pe locul 2. Anunț șoc în România fix înainte de alegeri
Playtech.ro
Cât se pierde din greutatea porcului după tăiere: Adevăratul cost al unui kilogram de carne
DailyBusiness
Călin Georgescu, întrebat dacă vrea să introducă armata obligatorie în România: „Noi nu avem de ce să intrăm într-un conflict care nu este al nostru"
Adevarul
Realizatorul Dragoș Pătraru, amenințat cumplit de extremiști. „Așa lucrează mizeriile planetei, reprezentate de acești ultranaționaliști”
wowbiz.ro
Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”
Spynews
Mai poate sau nu să fie repetat turul 1 al algerilor prezidențiale 2024? Toni Greblă a reacționat în urma sesizărilor
Spynews
Parchetul General s-a autosesizat, după declasificarea documentelor cu privire la campania electorală a lui Călin Georgescu
Evz.ro
Cei mai buni ardei de post. Ingredientele care îi transformă radical
Ego.ro
Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi
Prosport.ro
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
kanald.ro
Polei, lapoviță și ninsoare din această seară, în România! Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 5-7 decembrie
Cancan.ro
Cum arată acum Nadia Dănciulescu, la 14 ani după ce a fost transformată complet în „Frumusețe pe Muchie de Cuțit” de la Pro TV
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu pune STOP. Decizia luată înainte de turul II: Totul se oprește!
StirileBZI
Carnea de porc, un lux pentru români de Sărbători! Cât va costa un kilogram de carne de porc de Crăciun
Prosport.ro
Interviu eveniment cu Călin Georgescu: „Voi conduce România la fel cum Hagi a făcut-o pe teren!”
stirilekanald.ro
Ucisă și îngropată pe câmp! Părinții Teodorei o plâng cu lacrimi amare: „Tremură carnea pe mine”
substantial.ro
Călin Georgescu neagă existența războiului din Ucraina și contestă sprijinul României pentru vecinul său estic
MediaFlux
Locul SECRET unde va sta CĂLIN GEORGESCU în NOAPTEA alegerilor
Shtiu.ro
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Puterea.ro
Vox populi… și onlyfans penetrează Parlamentul României