Alin Nica, președintele CJ Timiș, îi cere demisia lui Raed Arafat pentru că a carantinat ilegal Timișoara: „O decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp”

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, îi cere demisia lui Raed Arafat dupa carantinarea ilegală a Timișoarei.

14 apr. 2021, 17:37
Alin Nica, președintele CJ Timiș, îi cere demisia lui Raed Arafat pentru că a carantinat ilegal Timișoara: „O decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp”

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, îi cere demisia lui Raed Arafat dupa carantinarea ilegală a Timișoarei.

„Carantina de 3 zile impusă de Raed Arafat la Timișoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiția a făcut dreptate, iar acum, când există o sentință definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia.

Spun din fericire pentru că, acest succes obținut în instanță poate fi baza unui proces în care toți operatorii economici afectați cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute și pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor. Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraționale.  Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri și se dau ordine prin spatele autorităților competente sau împotriva oamenilor.

Am atras atenția de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos și situațiaA din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și secretarulul de stat, Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităților fără să îl informeze pe premierul Florin Cîțu și fără să țină cont de impactul social. Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare și de profesionalism, cei doi au plătit cu funcția. Întrebarea este cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”, a scris Alin Nica pe Facebook.

ICCJ a decis: Şeful DSU a prelungit ILEGAL carantina în Timişoara!

Judecătorii de la ICCJ i-au respins secretarului de stat Raed Arafat recursul, astfel că aceştia menţin ceea ce au decis colegii lor de la Curtea de Apel Bucureşti, şi anume că măsura de carantinare prelungită pentru Timişoara, Dumbrăviţa, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Giroc a fost abuzivă şi nejustificată.

În perioada 22-24 martie, șeful DSU a carantinat temporar Timișoara și patru comune periurbane, după ce propunerea de prelungire a măsurii de carantină nu a trecut de votul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Măsura a fost prelungită după expirarea celor trei zile date de Raed Arafat, cu încă șapte zile, astfel că Timișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda și Dumbrăvița au stat, în total, 24 de zile în carantină.

Potrivit ordinului semnat de șeful DSU, decizia a fost luată în baza art. 7, indice 1, al OUG 11/2020, ordonanță aprobată prin Legea 20/2020, care spune că „pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuternicește secretarul de stat, șef al DSU (…) să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină”.


loading...
Partenerii noștri