Manifestaţie anti-proteste la Timişoara. Fritz, flancat de pancarte cu mesajul „Fobie la xenofobie” VIDEO

Protest anti-proteste, marți după-amiază, în fața Primăriei Timișoara. Sub 100 de manifestanți au ieșit să își exprime nemulțumirea față de protestele anti-carantină care au avut loc până acum în capitala Banatului. Spun că sunt împotriva xenofobiei și a antisemitismului. Printre protestatari s-a numărat și primarul Dominic Fritz.

06 apr. 2021, 21:38

Proteste la Timişoara. O manifestație de reafirmare a valorilor europene ale Timișoarei, asumată de un grup de persoane publice independente din oraș, neafiliate politic, a avut loc, marți după-amiază în fața Primăriei Timișoara. Un document de poziție împotriva xenofobiei, șovinismului și antisemitismului care și-au făcut auzită vocea și în acest oraș multicultural a fost citit de către profesorul Vasile Popovici.

„Suntem aici, în această zi de 6 aprilie, în număr limitat de regulile sanitare, pentru a ne reaminti că orașul nostru a învins în Decembrie 1989 tocmai fiindcă timișorenii au știut să se unească dincolo de etnie, credință și cultură. Una din cheile victoriei noastre asupra unui regim criminal a fost fraternitatea fără bariere. Am strigat spre cerul Timișoarei numele unirii și am fost ascultați: «unitate, unitate!» Asta s-a auzit pe străzile revoluției și așa s-a consemnat în punctul 4 al Proclamației de la Timișoara, document ce a dezvoltat nevoile noastre ultime din acele zile fără pereche. Timișoara trece și ea prin vremuri dificile, precum țara întreagă. Suntem aici fiindcă, la umbra oboselii, însingurării și greutăților economice venind odată cu pandemia, grupări obscure coboară în spațiul public și agită limbajul urii”, se spune într-un document al manifestanților, citit de Vasile Popovici.

Dominic Fritz, după vaccinare: „Am pus şi eu umărul. Pare netonifiat, dar muşchii mei sunt pe dinăuntru”
La miting a asistat și primarul Dominic Fritz, care a precizat că nu îl percepe ca pe o susținere a sa personală. „Este o susținere pentru Timișoara și timișoreni și a clarifica faptul că Timișoara înseamnă deschidere, multiculturalitate, adică doar cultură, nu ură, acum citesc ce scrie pe aceste afișe. Acesta cred că este un semn de susținere pentru Timișoara ca oraș de valori și un mesaj ce se transmite în România și în lume că suntem în continuare un oraș de care suntem mândri”, a spus primarul Dominic Fritz.

Acțiune de reafirmare a valorilor europene la Timisoara

Posted by Opinia Timisoarei on Tuesday, April 6, 2021

Proteste la Timişoara. Prof. dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI de la Spitalul Județean din Timișoara, spune că a simțit nevoia să ia parte la această manifestare. „Oamenii suferă și fizic, dar suferă și la nivel mental, iar la nivelul mentalului colectiv avem de-a face cu o molimă, care s-a dezvoltat monstruos în paralel cu pandemia. Cei mai mulți dintre ei sunt niște victime, sunt niște bolnavi, s-au îmbolnăvit de o molimă teribilă, care le-a afectat sufletul, mintea și conștiința, astfel că toate astea au devenit niște glande care produc doar ură, primitivism, intoleranță și barbarie. Trebuie să ne ocupăm de această molimă, de asta am ieșit”, ne-a declarat prof. Săndesc. La mitingul de reafirmare a valorilor europene a luat parte și fostul primar Viorel Oancea. „Nu e posibil ce se întâmplă. Și când îi aud strigând „libertate”, i-aș întreba: unde ați fost în decembrie 1989? Că eu am fost acolo. Voi unde ați fost de strigați acum libertate?”, a afirmat Oancea, potrivit pressalert.ro

Fritz consideră necesară carantina în Timișoara. ”Aceste măsuri nu sunt o pedeapsă. Nu e cazul să declanșăm un război între Timișoara și București