Alin Petrache despre rezultatul de la gimnastică: E un dezastru, Octavian Bellu ar trebui să-şi asume

Alin Petrache, preşedintele COSR, a declarat că ratarea calificării la JO de către echipa feminină de gimnastică reprezintă un rezultat dezastruos, precizând că antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang ar fi trebuit să îşi asume obligaţii, chiar dacă au activat ca voluntari la lot.

18 apr. 2016, 08:15
Alin Petrache despre rezultatul de la gimnastică: E un dezastru, Octavian Bellu ar trebui să-şi asume

Este un rezultat dezastruos. Este cel mai prost moment prin care trece gimnastica românească în 48 de ani. Nu am ratat niciun fel de calificare până acum. Este un moment destul de greu şi dificil. Soluţii există întotdeauna. Nu ştiu ce ar însemna întoarcerea lui Bellu şi Bitang, pentru că au fost acolo cu titulatura de antrenori voluntari. Nu ştiu nici ce înseamnă titulatura de antrenori voluntari.

Voluntar înseamnă că nu eşti remunerat, dar asta înseamnă că ai nişte obligaţii. Asta am citit eu în legea voluntariatului. Cred că federaţia ar trebuie să-şi stabilească începând de ieri, când au ratat această calificare, ce vom face cu cei trei sportivi care vor merge la Rio, Drăgulescu şi cei doi din oficiu. După care trebuie să se treacă la un proiect pe termen lung, ceea ce nu se întâmplă în sportul românesc de 26 de ani încoace. Mă refer la nivelul foarte multor federaţii care au probleme şi care au sincope în pregătire„, a spus Alin Petrache, pentru agenţia News.ro.

Citeşte şi Octavian Bellu: Regret că m-am implicat în pregătirea lotului de gimnastică. Mă aşteptam la ratarea calificării

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat participarea la JO, după ce a ocupat locul 7 la turneul preolimpic de la Rio. La această competiţie au obţinut „biletele” pentru JO de la Rio din acastă vară patru echipe.

Echipa României a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice în 1956, la Melbourne, când a cucerit medalia de bronz. Singura sa neparticipare a fost în 1968, în Mexic, atunci când nu existau calificări, însă forurile de conducere comuniste de la acea vreme ar fi considerat că România nu poate alinia o echipă de valoare, astfel că a fost declinată participarea.

Citeşte şi Şeful gimnasticii româneşti nu-şi dă demisia şi acuză fetele: Atâta s-au pregătit, atât au lucrat, au ratat

Ulterior, echipa feminină a României a participat la toate ediţiile JO, iar din 1976 a fost medaliată de fiecare dată. Palmaresul medaliilor echipei feminine de gimnastică include trei medalii de aur (la ediţiile JO din 1984, 2000, 2004), patru medalii de argint (1976, 1980, 1988, 1992) şi cinci medalii de bronz (1956, 1960, 1996, 2008 şi 2012).