Alin Petrache, reales preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Prioritatea zero a mandatului său: redobândirea dreptului de folosinţă gratuită pentru Stadionul Arcul de Triumf

Alin Petrache a fost reales, sâmbătă, preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, la Adunarea Generală Ordinară de Alegeri de la Izvorani.

27 feb. 2021, 14:54
Alin Petrache, reales preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Prioritatea zero a mandatului său: redobândirea dreptului de folosinţă gratuită pentru Stadionul Arcul de Triumf
Echipa FRR. Sursa FOTO: Facebook Alin Petrache

Alin Petrache, reales preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Iată care este componenţa echipei FRR, aleasă de Adunarea Generală Ordinară de Alegeri:

 • Alin Petrache – Preşedinte;
 • Bogdan Marinescu, Mircea Copaci şi Anton Pisărlogu – Vicepreşedinţi;
 • Eugen Orlando Teodorovici – Trezorier;
 • Emilia Vizitiu – SuperLiga, DNS şi rugby feminin;
 • Ştefan Demci – SuperLiga, DNS şi rugby feminin;
 • Ciprian Popa – AJR-uri şi AMRB;
 • Neculai Nichitean – Membru;
 • Marius Tincu – Membru;
 • Cornel Negruţ – Membru;
 • Cornel Ghenea – Membru;
 • Andrei Ioan Szemerjai – Copii şi juniori;
 • Florin Matei – Secretar General;
 • Bogdan Muntean – Antrenor Federal.

Alin Petrache, reales preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Prioritatea mandatului său: redobândirea dreptului de folosinţă gratuită pentru Stadionul Arcul de Triumf

Alin Petrache are 44 de ani şi se află la şefia FRR din februarie 2017. El a mai ocupat această funcţie în perioada 2009-2014, apoi între 2014-2016 a fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Citeste si Nicuşor Dan s-a întâlnit cu preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache. Propunerea transmisă către Ministerul Educaţiei

Mă bucur că am primit un nou vot de încredere din partea Adunării Generale. Pentru noi, primordială este campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, iar toate eforturile Federaţiei vor fi concentrate în acest sens. Nu vom neglija nici echipele naţionale de juniori, dar nici competiţiile interne.

Împreună cu echipa mea dorim să construim şi un plan de revenire după această criză sanitară. Partenerii noştri vor fi, ca de fiecare dată, colegii din fiecare club. Prioritatea zero este redobândirea dreptului de folosinţă gratuită pentru Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

Avem o echipa întărită. Gata de lupta până la sacrificiu. O echipa tenace, fermă şi dispusă la efort. Vom aborda acest mandat ca pe placajul decisiv pe care trebuie să îl aplicăm adversarului scăpat spre terenul nostru de ţintă. De aceea programul nostru, pentru următorii patru ani, se numeşte Tackle„, a scris Petrache pe Facebook.

Citeste si Alin Petrache: „Ne pregătim pentru Cupa Mondială prin mall-uri”

Situaţie bizară: FRR are statut de „invitat” pe arena în care a investit timp de 15 ani

Reamintim că, deși Federația Română de Rugby a obținut avizele de construcție, a făcut proiectul și a demolat vechea arenă din fonduri proprii, acum trebuie să se mulțumească cu statutul de invitat sau de “și altele” pe această arenă pe care a primit-o cu drept de folosință gratuit la stadiul de două terenuri de antrenament și unul de joc.

Asta, în condițiile în care Ministerul Tineretului și Sportului și-a asumat printr-un protocol și ordin de ministru că stadionul va reveni FRR. Între timp, MTS s-a răzgândit și a pus in dezbatere publică o hotărâre prin care se înființează Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf care va include Stadionul Național de Rugby, va avea 20 de angajați și un director, scrie Prosport.ro.

Situația este una cel puțin bizară, Federația Română de Rugby investind 2,5 milioane de euro de-a lungul timpului din venituri proprii, de când a primit dreptul de folosință în 2002 până în 2015 când s-a revocat.

Mai mult, tot ce a ținut de etapele preliminare ale lucrărilor la noul Stadion Național de Rugby Arcul de Triumf, de la obținerea avizelor și autorizațiilor pentru obținerea Autorizației de Construire, la realizarea proiectului și demolarea vechii arene, incluzând desființarea construcțiilor existente și defrișarea vegetației ce intra în incidență cu noua construcție, FRR a făcut-o din fonduri proprii.


loading...