Alin Stoica a șters pe jos cu Gigi Becali în presa belgiană: ”A uzurpat clubul Steaua. El provine dintr-o familie de ciobani”

Fostul jucător al lui Anderlecht Bruxelles, Alin Stoica, l-a făcut cu ou și cu oțet pe Gigi Becali în presa belgiană. Fostul fotbalist a spus că latifundiarul din Pipera provine dintr-o familie de ciobani și că a uzurpat clubul Steaua.

14 sept. 2022, 16:40
Alin Stoica a șters pe jos cu Gigi Becali în presa belgiană: ”A uzurpat clubul Steaua. El provine dintr-o familie de ciobani”

Alin Stoica, fostul jucător de la Steaua și Anderecht, a realizat pentru publicația Le Soir o radiografie a celor de FCSB, dar și a patronului Gigi Becali, înaintea partidei cu Anderlecht, din grupele Conference League.

Citește și Succes pentru Gigi Becali! FCSB l-a transferat și pe Billel Omrani

„Prefer să nu vorbesc despre acest om (n.r – Giovani Becali) care l-a indus în eroare pe tatăl meu și l-a forțat să mă convingă să semnez cu Brugge. Totul doar pentru un comision. Iar asta în contextul în care aveam pe masă propunerea de prelungire la Anderlecht, pe care el mi-a ascuns-o.

În ceea ce îl privește pe Gigi, personajul principal, cel care a uzurpat clubul Steaua, el și-a construit averea din imobiliare, nu pe baza cunoștințelor sale fotbalistice. El provine dintr-o familie de ciobani.

Nașul lui e Gheorghe Hagi, starul român de la FC Barcelona, pentru care a fost multă vreme un simplu șofer. Becali nu a vrut să investească banii familiei sale în afara României, ci să cumpere terenuri din jurul Bucureștiului la prețuri foarte mici și să facă afaceri cu Ministerul Apărării și cu alții. Terenurile respective au ajuns la o valoare uriașă în timpul boomului de pe piața imobiliarelor. Nici n-aveți idee cât de mult s-a îmbogățit.

Oficial, el e în top 30 cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 300 de milioane de dolari, dar se spune că suma ar putea fi de 8-9-10 ori mai mare. Pe lângă activitatatea sa din fotbal, unde cunoștințele sale sunt foarte limitate, contrar a ceea ce el vrea să creadă, a intrat și în politică cu un mic Partid Creștin Democrat”, a declarat Alin Stoica pentru Le Soir.

Fiul lui Tudorel Stoica a crescut la juniorii Stelei. În 1996, la vârsta de 16 ani, acesta a fost transferat de Anderlecht, club la care a avut o ascensiune fantastică, apogeul fiind atins în sezonul 2000/2001, când a marcat 12 goluri, inclusiv patru în Champions League împotriva lui Dinamo Kiev, Real Madrid, Leeds și Lazio.

Citește și  Gigi Becali, reacție neaşteptată despre decesul Reginei Elisabeta a II-a. „Ăia nu mai contează?”