Alina Bică a discutat la telefon cu Sorin Blejnar să o ajute cu angajarea unei persoane

Sorin Blejnar, fostul şef al Fiscului, şi Alina Bica, magistrat al cărei nume a fost vehiculat pentru funcţia de Procuror General, ar avea o relaţie foarte apropiată. Legătura e dovedită de o convorbire telefonică apărută în presă. Alina Bica i-a cerut lui Blejnar să o ajute pentru angajarea unei prietene. Ea a explicat, în exclusivitate pentru România TV, despre ce au vorbit.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 12:32
Alina Bică a discutat la telefon cu Sorin Blejnar să o ajute cu angajarea unei persoane

ALINA BICĂ: Domnu’ de la resurse umane a spus aşa, a întrebat-o cu ce se ocupă, ce-a facut, alea, alea şi la un moment dat i-a zis că are această funcţie vacantă şi că ar fi foarte potrivită. Da’ dacă nu vrei să fie, nu mă deranjează.

SORIN BLEJNAR: Nu, e ok, eu chiar o luam…
………

SORIN BLEJNAR: Bun, ea e şef de birou la contestaţii la Braşov.

ALINA BICĂ: Si e şef de birou şi aici.

SORIN BLEJNAR: Si e şef de birou la birou’ central de asistenţă contribuabil.

ALINA BICĂ: Da puiule!

Sursa stenogramei: Antena 3

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la România TV, Alina Bică a susţinut că acea convorbire viza aspecte strict instituţionale, nefiind vorba de vreun favor pe care să-l fi cerut şefului de la ANAF.

„În calitate de secretar de stat, coordonam, în Ministerul Justiţiei, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Ni s-a spus să căutăm persoane care să fie detaşate şi am selectat persoane pe compartimentul financiar, contencios, persoane care să lucreze la noi. Una dintre aceste persoane, după trei săptămâni de detaşare, m-a anunţat că nu mai doreşte să rămână la noi, ci să meargă către ANAF, unde a discutat şi să-i facem formele de încadrare care au fost apoi greşite de mai multe ori”, a spus Bica.

Procurorul a exclus posibilitatea ca această convorbire să fie interpretată drept un favor pe care i-l fi cerut lui Sorin Blejnar. „A fost o convorbire instituţională. Faptul că am relaţionat la nivel de conducere al unor instituţii nu înseamnă că Sorin Blejnar mă ţinea informată în legătură cu activităţile domniei sale sau că eu îmi permiteam să-i cer un favor de natură personală”, a mai spus Bica.