Alina Bica, criză de nervi înainte de a fi arestată: a sărit să lovească jurnaliştii – VIDEO

Alina Bica, şefa DIICOT, a profitat vineri noaptea că ordonanța de reținere i-a expirat şi instanţa a rămas în pronunțare, şi a părăsit în trombă sediul Înaltei Curți de Casație și justiție, în jurul orei 3.00 dimineața. 

RomaniaTV.net
22 nov. 2014, 09:59

Alina Bica a plecat din arestul Poliţie Capitalei la ora 3,00 după ce s-a termninat şedinţa de judecată. Pentru că a vrut să scape de jurnaliști, soțul său a mers cu viteză în trafic, a trecut de mai multe ori pe roşu. La un moment dat, mașina a oprit, iar șefa DIICOT s-a dat jos și a venit nervoasă spre un cameraman al România TV care o filma, punându-i mâna pe cameră și cerându-i să înceteze: „Ce doriţi? Mă lasaţi!”.

 

Nici soţul procurorului şef al DIICOT nu s-a abţinut în faţa ziariştilor care aşteptau senţinţa la ICCJ, numându-i pe aceştia „tâmpiţi”.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis, sâmbătă dimineaţă, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele şefei DIICOT, Alina Bica, aceasta fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu într-un dosar legat de retrocedarea unui teren. Alina Bica a fost adusă de soţul său în arestul Poliţiei Capitalei unde îşi va petrece următoarele 30 de zile. De altfel, este o premieră în România ca un procuror în funcţie să fie arestat.

Tot la Poliţia Capitalei au ajuns şi un fost vicepreşedinte ANAF, Dragoş Bogdan şi un director din ministerul de Finanţe, Lăcrămioara Alexandru, ambii membrii în comisia de despăgubire.

CITEŞTE ŞI DNA cere aviz pentru ARESTAREA deputatului Marko Attila, în dosarul şefei DIICOT, Alina Bica

DNA susţine că, prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Procurorii anticorupţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în legătura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafaţa de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita.

„Concret, la 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, din care făceau parte suspecta Alina Bica şi inculpaţii Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, a aprobat raportul de evaluare, întocmit de un expert evaluator, corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente. Astfel, membrii Comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei)”, susţine sursa citată.

CITEŞTE ŞI CARACATIŢA dosarului Alinei Bica: apropiaţi ai cuplului Udrea-Cocoş, foşti înalţi funcţionari şi parlamentari

În acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi penal deputatul UDMR Marko Attila, pentru abuz în serviciu, şi omul de afaceri Stelian Gheorghe, în cazul celui din urmă fiind impusă măsura controlului judiciar.