Alina Bica rupe tăcerea după fuga din România. Fosta șefă a DIICOT, condamnată la 4 ani de închisoare, se bucură de libertate în Italia

Cum trăiește Alina Bica, fosta șefă DIICOT, în Bari, Italia, unde a fugit înainte de a fi condamnată la patru ani de închisoare cu executare.

18 mart. 2023, 12:50
Alina Bica rupe tăcerea după fuga din România. Fosta șefă a DIICOT, condamnată la 4 ani de închisoare, se bucură de libertate în Italia
Cum trăiește Alina Bica, după ce a fugit din România

Informații de ultim moment despre locul în care trăiește acum Alina Bica, fosta șefă DIICOT. Aceasta a fost condamnată în 2018 la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului și a fugit din țară chiar înainte de a afla sentința.

Potrivit Antena 3, jurnaliștii italieni au discutat cu patronul unui restaurant din Italia, Florin Busuioc, partenerul Alinei Bica, unde au fost surprinși alături de fiica și soțul Elenei Udrea. Jurnalistul italian a itrat în dialog cu Alina Bica și au vorbit despre condamnarea din România și motivele pentru care a ales Italia ca refugiu.

Citește și: FOTO: Fabulos! Unde s-a ascuns procurorul corupt Alina Bica, pentru a scăpa de închisoare

„Jurnalist: Pot să vă pun o întrebare directă?

Alina Bica: Cum să nu.

 Jurnalist italian: Cum s-a încheiat povestea dvs? Pentru că am citit tot felul de chestii.

Alina Bica: Povestea mea s-a încheiat astfel: la început am avut 4 capete de acuzare, infracțiuni, am fost achitată în 3. Infracțiuni de corupție, abuz în serviciu şi favorizarea infractorilor… Am fost achitată pentru toate acuzaţiile de corupție, a rămas doar unul, pentru care sunt în această situaţie în Italia. Este vorba despre o infracțiune de favorizare a infractorilor.

Citește și: Unde ar fi fugit Elena Udrea înainte de condamnarea în dosarul „Gala Bute”

Jurnalist italian: Pe cine aţi favorizat?

Alina Bica: Un acuzat pe care eu l-am trimis în judecată. Şi, pentru că eu i-am zis judecătorului că îl las pe el să aleagă cum să-şi execute pedeapsa acuzatul, ei au zis că asta este favorizarea infractorului şi au dispus condamnarea cu aplicarea extensivă a legii penale.

 În acest moment, am în curs o procedură la CEDO, care a trecut deja acel filtru de admisibilitate. Am fost achitată pe celelalte trei acuzații şi încerc să îmi fac treaba. Eu am zis aşa: eu eram şefă, am muncit toată viaţa. Ce persoană sănătoasă la cap poate spune „astăzi comit o infracțiune, risc totul pentru nimic?”(…)

Sunt aici, în Italia, din 2019. Am ales Italia pentru că sora mea a lucrat timp de 10 ani pentru guvernul de la Roma. Încerc să fac recunoașterea aici, pentru că am vrut să închid, nu am nicio intenție să mă întorc în România. Vreau să îmi fac o viaţă aici, vreau să mă simt liberă şi să fac ce vreau”.