Alina Gorghiu contraatacă PSD: „Ţara arde şi PSD se piaptănă şi se gândeşte la Congres”

Alina Gorghiu a postat luni pe Facebook un mesaj critic la adresa PSD, pe care îi acuză că întârzie adoptarea legii carantinei, în condiţiile în care toate ţările europene au astfel de prevederi deja puse la punct.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 13:35
Alina Gorghiu contraatacă PSD: „Ţara arde şi PSD se piaptănă şi se gândeşte la Congres”

Vicepreşedintele Senatului îi mai atacă pe parlamentarii PSD şi pentru că, deşi critică Guvernul pentru întârzierea cu care au redactat legea, aceasta este treaba Parlamentului, spune Gorghiu, întrebâd ce au făcut timp de cinci luni.

Țara arde, iar PSD se piaptănă și se gândește doar la Congres. În acest moment, jocurile politicianiste din interiorul majorității de stânga au blocat Parlamentul deși erau de votat prevederi foarte – super – ultra – urgente, CARE PRIVESC SĂNĂTATEA PUBLICĂ!!! Legea privind izolarea și carantina trebuia adoptată de săptămâna trecută. A nu face nici azi acest lucru este inacceptabil!!! În schimb, pesediștii nu știu ce să mai inventeze ca să amâne procedura și votul!!!

Au certat Guvernul că nu a făcut mai repede proiectul de lege! Dar cine face legi?! Nu Parlamentul?! Păi, de 5 luni, ce ați făcut, domnilor care conduceți Camera Deputaților și Senatul?!

Au cerut un rezumat al măsurilor legislative din alte state europene și au primit, astăzi, la Senat, documentul cu exemple din măsuri privind carantina și izolarea legiferate în alte state! Iată doar câteva exemple:

FINLANDA – măsura carantinării poate fi impusă obligatoriu, împotriva voinței persoanei; medicul poate izola persoana împotriva voinței acesteia;

AUSTRIA – în cazul unui test pozitiv, persoana poate fi obligată să se carantineze la domiciliu sau la spital (după gravitatea cazului);

IRLANDA – medicul poate ordona în scris deținerea și izolarea persoanei într-un spital sau altă locație pânaă se convinge că persoana nu mai este sursa probabilă a infecției;

MAREA BRITANIE – Secretarul de Stat sau un consultant de sănătate publică înregistrat pot, în scopul screeningului, al evaluării și impunerii de orice restricții sau cerințe sub regulamentul 5, impune asupra persoanei cerința de a fi deținută;

SLOVENIA – în cazuri specifice de boli infecțioase se poate obliga internarea conform informațiilor obținute prin delegația permanentă la UE;

SUEDIA – se poate forța o persoană să fie consultată și izolată, iar dacă se izolează forțat trebuie să aibă și plan de tratament, conform informațiilor obținute prin delegația permanentă la UE.

PSD a generat această campanie împotriva măsurilor de carantinare și de izolare care a dus la creșterea numărului de bolnavi și la restricții de călătorie pentru români!!!
Concluzia, după ce am văzut astăzi: TOATE STATELE AU LEGISLAȚIE PENTRU CARANTINĂ ȘI IZOLARE, NICIUN STAT NU ARE UN PARTID ATÂT DE IRESPONSABIL CA PSD.”, scrie Gorghiu pe Facebook.

Citeşte şi: Orban vrea câştigarea alegerilor în Bucureşti. „Am pus pe prim plan obiectivul de a scăpa de domnia incompetenţei instaurată de PSD”