Alina Gorghiu: Dacă PNL va propune un premier, acesta va fi Ludovic Orban

Senatorul Alina Gorghiu, fost preşedinte al PNL, a declarat, joi, la Timişoara, că dacă PNL va propune un premier, acesta va fi preşedintele partidului, Ludovic Orban. "Urmează consultări şi imediat după veţi afla mandatul cu care delegaţia PNL va merge la Cotroceni", a adăugat Gorghiu.

RomaniaTV.net
22 iun. 2017, 12:47
Alina Gorghiu: Dacă PNL va propune un premier, acesta va fi Ludovic Orban

Alina Gorghiu a afirmat că luni la ora 12.00 va avea loc o şedinţă a Biroului Politic Naţional al partidului, urmând să se decidă dacă PNL va merge în faţa preşedintelui Iohannis la consultări cu o propunere de prim-ministru.

PSD spune că va revendica dreptul de a continua guvernarea, însă sunt câteva argumente foarte serioase împotrivă: 1 – PSD-ALDE nu mai au în mod efectiv majoritatea parlamentară. Dacă votul minorităţilor nu era pro-moţiune, moţiunea nu ar fi trecut. 2 – Anunţul preşedintelui PSD referitor la faptul că există patru candidaţi de premier, este o dovadă de mare nesiguranţă, care va genera un puternic conflict intern. 3 – PSD s-a dat în stambă în Parlament ieri, l-a transformat în arenă de circ, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată, şi există riscul real ca peste şase luni, dacă PSD-ul primeşte mandat să facă Guvern, să se repete aceeaşi situaţie„, a afirmat Alina Gorghiu.

Gorghiu a declarat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că mai mulţi colegi ai săi, în special senatori, au fost supuşi unor presiuni pentru a vota moţiunea PSD împotriva Guvernului Grindeanu.

PNL a arătat a partid format din oameni cu caracter. Foarte mulţi colegi, mai ales senatori, mi-au spus la ce presiuni au fost supusi şi la ce tentative diverse de racolare au fost supuşi de către colegi din PSD şi ALDE. Genul acesta de comportament în politica anului 2017 trebuie să înceteze. Nu poţi să racolezi parlamentari prin santaj, doar pentru a vota la moţiunea de cenzură”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a  atras atenţia că PSD ar putea relua negocierile cu UDMR:

Suntem singurul partid care am răspuns ferm la anunţul privind negocierile cu UDMR, care mergeau către prevederi ce generau o posibilă autonomie pe criterii etnice. Cred că acelaşi lucru va fi repetat. Această negociere va fi reluată pentru că PSD-ALDE nu mai au majoritatea absolută în Parlament. Dacă vin cu o propunere de prim-ministru nu mai au majoritate. Intuiesc că în aceste zile vor demara discuţii cu UDMR, motiv pentru care le spun să fie atenţi cu şi pe ce proiecte se face negociere. Concluzia zilei de ieri şi a acestei perioade care s-a derulat până la moţiune este că PSD e incapabil să guverneze, PSD nu merită să mai guverneze pentru că, din păcate, constat că guvernarea din partea lor înseamnă rezolvarea unor probleme ale domnului Liviu Dragnea”, a spus senatorul de Timiş.

Ea mai crede că rezultatul moţiunii este un eşec pentru Liviu Dragnea:

În primul rând, PSD-ALDE nu mai au majoritate parlamentară. Dacă votul minorităţilor nu era ieri pro moţiune, aceasta nu ar fi trecut. În al doilea rând, anunţul că există patru candidaţi de prim-ministru este o dovadă de mare nesiguranţă care sunt convinsă că va genera un conflict intern. În al treilea rând, PSD a transformat Parlamentul într-o mare arenă de circ, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată. Peste şase luni există riscul să se repete aceeaşi situaţie”, a declarat Alina Gorghiu.

Întrebată de către jurnalişti dacă sunt şanse ca PNL să propună un premier, Gorghiu a răspuns că „trebuie avute discuţii”, urmând ca luni să aibă loc o şedinţă a Biroului Politic Naţional.