Alina Gorghiu îi cere premierului să implementeze recomandările GRECO: Mă aştept să termine cu politica struţului

PNL face apel, prin senatorul Alina Gorghiu, ca premierul Viorica Dăncilă să implementeze recomandările din rapoartele GRECO.

10 iul. 2019, 07:39
Alina Gorghiu îi cere premierului să implementeze recomandările GRECO: Mă aştept să termine cu politica struţului

„Sper ca doamna Dăncilă să priceapă că avem obligaţia să transpunem acest raport şi să-l luăm în discuţie de urgenţă în Parlament, să exprimăm opinii şi să le transpunem în legislaţie (…). Mă aştept să termine cu politica struţului, cu plimbările de pe plaja de la Sulina, că tratamentul la mare cu picioarele în nisip nu ajută statul de drept”, a declarat Alina Gorghiu miercuri la RFI, potrivit News.ro.

Alina Gorghiu face un apel la prim-ministru „să anunţe angajamentul ferm că recomandările GRECO vor fi implementate în cel mai scurt timp”.

„Faptul că există astfel de rapoarte înseamnă un sprijin pentru România, un avantaj, pentru că ne ajută să înţelegem ce trebuie modificat în legislaţie, pentru a reveni la standardele pe care UE ni le impune”, consideră Gorghiu.

Senatoarea PNL critică „atitudinea nocivă” a PSD în privinţa legilor justiţiei:

„Ce mă frământă pe mine în acest moment e atitudinea PSD de tipul: nu mai vrem să facem nimic referitor la justiţie. Consider că e o atitudine nocivă şi pot trage concluzia că PSD doreşte să conserve ceea ce s-a greşit (…). Nu poţi să te porţi ca un copil mic, care îşi ia jucăriile şi pleacă, în momentul în care te supără ceva”, argumentează ea.

Ministerul Justiţiei a publicat, marţi, rapoartele GRECO privind justiţia din România, atât pe pagina proprie de internet, cât şi pe pagina GRECO. Înfiinţarea Secţiei speciale pentru magistraţi rămâne cea mai criticată măsură luată în justiţia română. Care este stadiul implementării recomandărilor Comisiei GRECO.

Citeşte şi: Comisia GRECO va evalua în continuare implementarea recomandărilor pe Justiţie şi aminteşte promisiunile premierului Dăncilă UPDATE