Alina Gorghiu: Interimatul la TVR nu e o soluţie

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, că interimatul la conducerea TVR nu este o soluţie şi că se îndoieşte că Stelian Tănase era membru al vreunui partid astfel încât să fie necesar să fie schimbat.

23 sept. 2015, 09:41
Alina Gorghiu: Interimatul la TVR nu e o soluţie

Interimatul la conducera TVR nu însemnă o soluţie. Aş fi preferat să avem acest dialog înainte. Înţeleg că se vine cu o propunere nepartizanat politic. Vă întreb: Stelian Tănase era membru al vreunui partid politic încât să simţiţi nevoia să-l schimbaţi astăzi, să puneţi un interimar? Mă îndoiesc„, a spus Alina Gorghiu, răspunzând-i liderului PSD, Liviu Dragnea, care a susţinut că la conducerea TVR să fie o persoană neimplicată politic, potrivit Mediafax.

Gorghiu a menţionat, referitor la propunerea lui Liviu Dragnea privind discuţii pe marginea modificării legislaţiei referitoare la funcţionarea TVR, că PNL nu a refuzat niciodată dialogul pe teme importante.

Acum vă spun un lucru: niciodată PNL nu a refuzat dialogul pe teme importante. Săptămâna viitoare vom accepta orice întâlnire pentru a creiona viitoare lege a TVR. Mai rămâne întrebarea: Aţi pus problema şi Guvernului? Ştiţi că acele datorii nu se vor rezolva în Parlamentul României, ci doar prin asumarea factorului guvernamental? Aţi vorbit şi cu domnul Ponta să vedeţi dacă aceste datorii vor fi plătite pentru a vedea dacă situaţia la TVR se va îmbunătăţi? Dacă da, veţi avea toată dschiderea din partea PNL”, a adăugat Gorghiu. 

CITEŞTE ŞI: PSD propune să se despartă funcţia de preşedinte de cea de director general la TVR