Alis Grasu: Într-un an, ambulanţele Bucureşti – Ilfov parcurg distanţa orbitală de la Pământ la Lună de 16 ori

Pe parcursul unui singur an, toate cele 293 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, insumat parcurg aproximativ 6 milioane de kilometri.

19 mart. 2024, 22:37
Alis Grasu: Într-un an, ambulanţele Bucureşti – Ilfov parcurg distanţa orbitală de la Pământ la Lună de 16 ori

Managerul Serviciulului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu, a anunţat, marţi seară, că doar 9% din autospecialele care se folosesc sunt mai noi de 7 ani, chiar dacă serviciul preia cam 20% din numărul total de solicitări la nivel naţional. Aceste ambulanţe parcurg anual 6 milioande de kilometri, prin Bucureşti şi împrejurimi, adică de 16 ori distanţa de la Pământ la Lună.

Scandal uriaș la Colțea. Managerul a dat o petrecere cu hore și alcool chiar în spital. Scuzele halucinante ale șefului unității: ”Dacă pacienții erau deranjați, sunau la poliție”

”Parcul auto la Serviciul de Ambulanţă numără în momentul de faţă 293 de ambulanţe. Asta reprezintă 11 la sută din parcul auto al Serviciilor de Ambulanţă de la nivel naţional. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, singurul Serviciu de Ambulanţă regional de altfel, răspunde cam la 20 la sută din apelurile înregistrate în fiecare zi la nivel naţional. Nu putem spune că este extraordinar de bine, pentru că, din cele 293 de ambulanţe, doar 9 la sută, respectiv 27 de ambulanţe sunt mai recente de 7 ani. Restul, cele 286 de ambulanţe, adică majoritatea parcului, au o durată de folosite între 7 şi 17 ani. Cele mai noi sunt cele achiziţionate de Primăria Capitalei în urmă cu 7 ani, dar şi acestea au intrat în al optulea an de folosinţă, maşini foarte bune, de altfel, care ne-au salvat în pandemie. Fără aceste 106 maşini de urgenţă. Bucureştiul ar fi avut mari probleme în  pandemie. Dar sunt maşinile din flota veche pe care le întreţinem, pentru care facem eforturi foarte mari să îşi păstreze toate caracteristicile tehnice, în parametri normali, astfel încât să protejăm pacienţii, dar şi echipajele”, a declarat dr. Alis Grasu, la Medika TV, marţi seară.

Scandal în sala de operații la Spitalul Floreasca. Un chirurg a folosit electrocauterul pe un coleg. Agresorul este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate

Potrivit medicului, ideal ar fi ca ambulanţele să fie schimbate la fiecare 7 ani.  ”Ca să obţinem date concrete privind înoirea parcului auto, ar trebui să facem o analiză a costurilor pe termen lung. Ambulanţele cu cât sunt mai vechi, cu atât generează costuri pentru întreţinerea lor. Ideal ar fi  ca ambulanţele să se schimbe la cel mult 7 ani astfel încât după ce au ieşit din perioada de garanoe de 4-5 ani să nu mai genereze costuri foarte mari pentru repararea lor. Se fac efortrui foarte mari ca aceste maşini să arate bine, să fie funcţionale în integritatea lor.  Să nu uităm că în aceste maşini este aparatură medicală care trebuie păstrată funcţonală pentr că de funcţionalitatea acestei aparaturi medicale  depinde salvarea unei vieţi şi atunci ele trebuie în permanenţă verificate, reparate, păstrateîn condiţii foarte bune astfel încât asistenţa medicală de urgenţă să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a mai spus Alis Grasu.

Pe parcursul unui singur an, toate cele 293 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, insumat parcurg aproximativ 6 milioane de kilometri.

”Pe parcursul unui an toate ambulanţele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov parcurg în jur de 6 milioane de kilometri şi dacă ar fi să comparăm cu ceva, am compara cu parcurgerea distanţei orbitale de la Pământ la Lună de 16 ori”, a precizat Alis Grasu.