ALOCAȚII 2021. Raluca Turcan pune sub semnul întrebării a doua majorare a alocațiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut noi precizări legate de cea de-a doua majorare a alocațiilor pentru copii, în cadrul unei conferințe susținute astăzi.

28 ian. 2021, 13:02
ALOCAȚII 2021. Raluca Turcan pune sub semnul întrebării a doua majorare a alocațiilor

ALOCAȚII 2021. Raluca Turcan susține că alocațiile au crescut cu 20% pe 1 ianuarie, însă plata se va face pe 1 februarie deoarece așa este procedura. Însă acest lucru nu înseamnă că majorările se vor face pe 1 februarie.

”Am văzut o declaraţie de-a mea răstălmăcită în spaţiul public.După cum bine cunoaştem, alocaţiile au fost crescute de la 1 ianuarie 2021, cu 20% dar plata se face pe 1 februarie pentru că aşa se face. Nu majorările se fac de la 1 februarie” , a precizat ministrul.

Citește și: Ministrul Muncii, anunţ crucial despre pensiile românilor: Recalcularea se va face în baza unei noi legi!

ALOCAȚII 2021. De asemenea, ministrul pune sub semnul întrebării cea de-a doua majorare a alocațiilor. Acest fapt aduce o îngrijorare în rândul românilor.

”În privinţa alocaţiilor avem un proiect de lege în Parlament, care prevedea două etape de majorare a alocaţiilor, una în ianuarie şi una pe la mijlocul anului. Noi am făcut prima majorare de 20%, vom vedea dacă în Parlament se va menţine şi a doua majorare. Ne vom da seama şi din Bugetul care va fi pe anul acesta” , a declarat Raluca Turcan.

Creşte vârsta de pensionare în România. Raluca Turcan lovește puternic în bătrânii României

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect care se pregătește în momentul de față. Raluca Turcan spune că ar trebui să existe opțiunea pensionării la 70 de ani.

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la Ministerul Muncii şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi. Trebuie să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea vârstei standard de pensionare şi salariul la stat”, a declarat ministrul Muncii.