Alocaţii copii 2025, se majorează substanţial cuantumul: 765 de euro pentru trei copii, peste 2.000 de euro pentru familiile numeroase, cu opt copii

Cresc pensiile, salariile şi alocaţiile de la 1 ianuarie 2025. În România, salariul minim ajunge 4050 de lei, pensiile se indexează în medie cu 340 de lei, dar în Germania cresc substanţial alocaţiile.
Alina Costache
19 nov. 2024, 10:41
Alocaţii copii 2025, se majorează substanţial cuantumul: 765 de euro pentru trei copii, peste 2.000 de euro pentru familiile numeroase, cu opt copii

Alocaţii copii 2025. Sumele primite de copiii din Germania vor crește din 2025. Guvernul federal german a anunțat o majorare a alocațiilor pentru copii, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025.

Ministerul Federal pentru Problemele Familiei și-a inclus planurile în bugetul pe anul viitor, cu scopul de a sprijini familiile și de a combate sărăcia infantilă. Noua alocație vine cu beneficii suplimentare pentru familiile cu mai mulți copii, conform presei germane, citate de stiridiaspora.ro.

Ministerul Federal pentru Problemele Familiei a planificat un buget de 14,44 miliarde de euro pentru 2025, în creștere cu aproximativ 4% față de anul precedent. Fondurile vor fi utilizate pentru implementarea de măsuri menite să reducă sărăcia infantilă și să îmbunătățească infrastructura destinată îngrijirii copiilor.

Alocaţii copii 2024. Se dau 3.000 de euro pentru fiecare copil, statul plăteşte 500 de milioane de euro

Un punct central al acestor măsuri este majorarea alocației pentru copii, menită să ofere un sprijin financiar mai consistent familiilor din Germania. Ministrul a subliniat importanța acestei ajustări, având în vedere provocările economice și necesitatea de a sprijini familiile într-un mod mai eficient.

Câți bani primesc părinții din 2025

În prezent, alocația pentru copii este de 250 de euro pe copil pe lună, însă aceasta va fi majorată cu 5 euro, ajungând la 255 de euro lunar. Pe parcursul unui an, această modificare reprezintă un plus de 60 de euro pentru fiecare copil.

Părinții care au mai mulți copii vor beneficia de sume cumulate, după cum se poate observa în tabelul de mai jos:

Un copil – 255 de euro

Doi copii – 510 euro

Trei copii – 765 euro

Patru copii – 1.020 euro

Cinci copii – 1.275 euro

Șase copii – 1.530 euro

Șapte copii – 1.785 euro

Opt copii – 2.040 euro

Nouă copii – 2.295 euro

Zece copii – 2.550 euro

Alocațiile pentru copii sunt disponibile până când aceștia împlinesc 18 ani, însă părinții pot solicita prelungirea în anumite circumstanțe, cum ar fi continuarea studiilor sau formarea profesională. Este important de știut că nu doar părinții biologici pot beneficia de aceste sume. De asemenea, părinții adoptivi, părinții vitregi și bunicii pot primi alocația pentru copii dacă îndeplinesc anumite condiții.

Majorare alocații de la 1 ianuarie 2025. Ce poți să cumperi azi cu banii primiți de la stat

O modificare importantă va fi implementată începând cu 2024, când părinții vor primi automat o scrisoare cu un cod QR pentru a accesa o cerere precompletată, simplificând astfel procesul de aplicare. Alocațiile pentru copii pot fi solicitate retroactiv pentru o perioadă de până la șase luni.

În Germania, părinții pot opta între alocația pentru copii sau prestația pentru copii (Kindergeld), în funcție de ceea ce este mai avantajos din punct de vedere fiscal.

Administrația fiscală verifică automat această opțiune în fiecare an, astfel încât familiile să primească beneficiul maxim posibil.

Un sprijin mai amplu pentru familiile din Germania
Această creștere a alocațiilor reflectă angajamentul guvernului german de a sprijini familiile și de a combate inegalitățile.

Cu toate că majorarea este modestă, ea face parte dintr-un plan mai amplu de sprijinire a părinților și copiilor, într-un context economic marcat de provocări globale.

Cresc pensiile, salariile şi alocaţiile de la 1 ianuarie 2025: salariul minim ajunge 4050 de lei, pensiile se indexează în medie cu 340 de lei

Pensiile şi salariile cresc de la 1 ianuarie 2025. Vorbim de salariul minim, care este adus la o formulă de calcul europeană, şi de indexarea tuturor pensiilor cu rata inflaţiei.

Guvernul României a agreat, împreună cu Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, ca de la 1 ianuarie 2025, salariul minim brut pe economie va crește la 4050 de lei, au declarat surse participante la ședința care a avut loc miercuri.

Salariul minim brut garantat în plată a fost majorat de la 1 iulie 2024 la 3.700 lei brut, creșterea fiind de 12,12% față de vechiul nivel de 3.300 de lei. Precizăm faptul că 300 de lei nu sunt taxați la acea sumă și acest lucru va rămâne valabil și pentru noua majorare.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că în şedinţa Comitetului Naţional Tripartit s-a decis că de la 1 ianuarie 2025 salariul minim va fi 4.050 de lei. De asemenea, s-a căzut de acord privind menţinerea scutirii de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim.

”Am stabilit, azi, în Comitetul Naţional Tripartit că, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi 4.050 de lei. Intrăm, astfel, pe traseul salariului minim european! Respectăm directiva europeană care arată că această valoare trebuie să se încadreze intre 47 şi 52 la sută din salariul minim european (România va fi la 47%)”, a scris premierul într-o postare. Premierul a precizat că se asemenea, au căzut de acord să menţină scutirea de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim.
”Apreciez din nou seriozitatea şi responsabilitatea partenerilor sociali, acest dialog fiind calea sigură pentru a asigura un nivel corect al veniturilor pentru salariaţii din România”, a subliniat Ciolacu.

Pensii de peste 25.000 de lei pe lună pentru românii care au lucrat într-un anumit domeniu. Excepția de la legea nouă

Ministerul Muncii spune că în România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată aproximativ 760.000 de salariați, ceea ce reprezintă un procent de 13,9 % din numărul total de salariați activi.

Suma de 4.050 de lei înseamnă 47% din salariul minim european. De asemenea, a fost agreat în Consiliul Tripartit să se mențină cei 300 de lei scutiti de taxe, dar și viitoarea masură propusă de PSD privind reducerea impozitării muncii pe salariile mici și medii cu 5%.
Vești bune pentru români! Pensiile vor crește cu încă 340 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025. Anunțul oficial a fost făcut de ministrul Muncii, Bucura Oprescu. Iată despre ce este vorba! De ce pot oamenii beneficia de bani în plus lunar din partea statului?

Ministrul Muncii a  mai făcut un anunț care ar putea să îi bucure pe români. În septembrie, pensiile au crescut, în medie, cu 640 de lei, motiv pentru care o pensie la nivel mediu a ajuns la suma de 2.700 de lei. De asemenea, din octombrie a mai avut loc o majorare pentru pensiile de sub 3.000 de lei, care au scăpat de impozitare.

Potrivit noii legi, în vigoare din această toamnă pensia se indexează de fiecare dată în ziua de 1 ianuarie. Simona Bucura Oprescu a anunțat că va exista o creștere în medie de 340 de lei, începând cu prima zi a anului 2025. Este important de precizat că vorbim despre o creștere medie, însă pensiile se indexează cu 12%, iar aici intervine partea contribuitivă.

„Avem o majorare a valorii punctului de referință, aceasta va fi cu inflația, plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu pe economie. Cunoaștem deja inflația 10,4% pe anul 2023, fiindcă aceasta este perioada de referință. Institutul Național de Statistic transmite Ministerul Muncii și Casei Naționale de Pensii Publice toate datele și după ce facem calculele, venim și cu datele oficiale. Dar putem să spunem sigur că vom avea în 2025 o creștere a valorii punctului de referință de peste 10,4%”, a spus Bucura Oprescu, în direct la România TV

Ministrul Muncii a spus, de asemenea, că sistemul de pensii de la noi din țară ar fi mult mai bun decât în alte țări din UE. La noi sunt 5.700.000 de angajați, dar și peste 6,7 milioane de contracte de muncă. „Sistemului public de pensii în România este mai bun decât în alte țări ale Uniunii Europene. Și aici unul dintre răspunsurile pe care le-am dat împreună cu colegii noștri și experții de la Banca Mondială în realizarea reformei sistemului public de pensii a fost cel legat de sustenabilitate. Astăzi, România stă mai bine decât alte state membre ale Uniunii Europene, fiindcă discutăm despre 5.700.000 de angajați, de salariați și circa 6,7 milioane de contracte de muncă, în condițiile în care avem 4,6 milioane de pensionari”, a spus ministrul Bucura Oprescu.

În România sunt 4,6 milioane de pensionari care primesc lunar bani din partea statului, un număr mai mic în comparație cu cel al salariaților. Ministrul Bucura Oprescu a făcut cele mai noi precizări cu privire la veniturile vârstnicilor din România.

Alocaţii copii 2025. Care sunt noile sume anunţate de Simona Bucura-Oprescu

Alocaţiile pentru copii cresc de la 1 ianuarie 2025. Ministra Muncii a detaliat sumele ce vor fi acordate după această ajustare. Astfel, pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani, alocația va ajunge la 323 de lei lunar, în timp ce pentru copiii cu vârsta sub 2 ani și cei cu dizabilități, alocația va depăși 700 de lei.

„Și alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea o creștere la 323 lei, dar și a celor care sunt sub 2 ani, de asemenea, vom avea o creștere de 10,4%, vom ajunge la 700 și ceva de lei”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Citeşte şi: Vești bune pentru acești angajați! Vor primi bani în plus la salariu

Această majorare vine în urma unei serii de creșteri anuale determinate de inflație. Creșterea din ianuarie 2023 a dus la următoarele valori: de la 256 de lei la 292 de lei pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale sau profesionale; de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap de până la 18 ani.

Conform Ordonanței de Urgență 126/2021, cuantumul alocațiilor pentru copii se indexează anual, automat, în funcție de rata medie anuală a inflației. Acest mecanism a fost aplicat pentru prima dată în ianuarie 2023, iar de atunci, alocațiile au fost ajustate în fiecare an pentru a reflecta creșterile de prețuri comunicate de Institutul Național de Statistică (INS). Astfel, începând cu anul viitor, familiile din România vor beneficia de o nouă majorare a alocațiilor pentru copii, menită să ofere un sprijin financiar mai robust în contextul inflației continue.

DailyBusiness
Compania de stat în care angajații sunt plătiți regește. Șefii încasează lunar 10.000 de euro, iar membrii CA primesc 14.500 de lei pentru fiecare ședință la care participă
Spynews
Un cioban a fost atacat de urs, într-o comună din Argeș. Un incident asemănător a avut loc în aceeași zonă în urmă trei zile
Bzi.ro
Piedone demască „super-ofertele” înșelătoare din Profi: Cum sunt păcăliți clienții cu promoțiile 5+1 la bere
Fanatik.ro
Cine este bărbatul mort în accidentul horror de pe Centura Bucureştiului. Ionuţ avea 30 de ani şi juca fotbal la o echipă din Teleorman
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Anunțul oficial al autorităților. Plata se face exclusiv cu card bancar
Playtech.ro
Top 3 ţări în care se trăieşte cel mai bine. România ocupă locul 44, după Bulgaria
DailyBusiness
De ce mamele aflate în concediu maternal trebuie să plătească CASS. Premierul Ilie Bolojan: „Nu ne mai putem permite să fim o țară de excepții”
Adevarul
Momentul șocant în care o tânără e băgată cu forța într-o mașină, în parcarea unui supermarket din Bacău. Ce a salvat-o
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Iubita lui Iustin Petrescu, dezvăluiri exclusive la Un Show Păcătos! Hara a spus cum era influencerul când l-a cunoscut și a vorbit și despre Marilu Dobrescu: "A dat în el"
Spynews
Iustin Petrescu a ajuns la tribunal, alături de iubita lui. Astăzi are loc primul termen din procesul cu Marilu Dobrescu
Evz.ro
Vestea care-l îngrozește pe Putin. Decizia lui Trump schimbă tot
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
kanald.ro
Anda a fost găsită moartă într-o casă cuprinsă de flăcări, în Mureș. Tânăra ar fi fost ucisă înainte de incendiu
Cancan.ro
Stațiunea din România DISTRUSĂ de ape! Marea a inundat zona de plajă, astăzi 😲
Playsport.ro
CALCUL: Cât vor plăti românii pe benzină și motorină de la 1 august, după majorarea accizelor și a TVA-ului
Capital.ro
Se schimbă banii de la 1 ianuarie. Decizia luată de Parlamentul European azi, 8 iulie. Moneda națională NU va mai exista
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV care întoarce toate privirile la 34 de ani e fericită, după ce iubitul cu 11 ani mai mic decât ea a semnat contractul vieții
stirilekanald.ro
VIDEO Accident mortal pe aeroport. Bărbat de 35 de ani, aspirat în motorul unui avion
Atenție, posesori de carduri bancare: riscuri majore pentru conturile voastre!
MediaFlux
Pensii mai mici cu 550 lei. Lista românilor care primesc mai puțini bani, începând cu luna august
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Încă un lot din drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu face un pas înainte! Cine sunt constructorii interesați