Alocaţii de 1.000 de euro din partea statului pentru familiile cu copii. Trebuie trimis doar un e-mail!

Familiile vulnerabile din Spania pot beneficia de un ajutor financiar în valoare de 1.000 de euro din partea statului. Iată care sunt criteriile de acordare a alocaţiilor.
Filip Stan
24 mai 2024, 22:40
Alocaţii de 1.000 de euro din partea statului pentru familiile cu copii. Trebuie trimis doar un e-mail!

Alocaţii copii români Diaspora. Românii din Spania constituie a treia comunitate de români din Europa și din lume, în afara României . Ei sunt, la rândul lor, a doua cea mai mare naționalitate străină din Spania după comunitatea marocană.
Securitatea Socială oferă diverse ajutoare financiare cetățenilor, în funcție de situația lor economică, familială sau personală. Printre aceste beneficii se numără și ajutorul pentru nașterea sau adopția unui copil, destinată taților și mamelor al căror copil s-a născut sau a fost adoptat în 2007.

Potrivit Securității Sociale, ajutorul este destinat familiilor numeroase, părinților singuri și părinților cu dizabilități (grad de handicap de peste 65%) ai căror copii s-au născut sau au fost adoptați după 16 noiembrie 2007. Alte cerințe pentru alocaţii includ:

– Reședință legală în Spania.
– Venituri anuale sub plafonul stabilit de lege în bugetele generale de stat.
– Să nu fi primit ajutoare similare în cadrul altor regimuri publice de protecție socială.

În cazurile de conviețuire între părinți, dreptul la plată se va stabili de comun acord sau, în lipsa acestuia, va fi acordat mamei. Dreptul la ajutor expiră la cinci ani de la naștere sau adopție.

Alocaţii 2024. Câţi bani primesc lunar peste 3,6 de copii români. Cine ia bani de la stat şi după 18 ani

Suma și limitele maxime de venit pentru alocaţii

Ajutorul oferit este de 1.000 de euro, cu condiția ca venitul beneficiarului să nu depășească limitele stabilite. Aceste limite sunt:

– Familii cu 1 copil în întreținere: venituri sub 15.001,00 euro.
– Familii cu 2 copii în întreținere: venituri sub 17.102,65 euro.
– Familii cu 3 copii în întreținere: venituri sub 19.204,30 euro.
– Familii cu 4 copii în întreținere: venituri sub 21.305,95 euro.
– Familii cu 5 copii în întreținere: venituri sub 23.407,60 euro.

Limita de venit crește progresiv până la 33.915,85 euro pentru familiile cu 10 copii. Dacă venitul anual depășește limita stabilită, dar este sub suma rezultată din adăugarea prestației la limită, se va plăti diferența dintre venitul beneficiarului și suma comună indicată.

Acest ajutor se cumulează cu alte beneficii, cum ar fi cele pentru naștere multiplă sau adopție, alocațiile pentru copii sau minori în îngrijire, pensia de orfan și indemnizația specială de maternitate pentru naștere multiplă, precum și alte ajutoare financiare similare acordate de administrațiile regionale. Numai unul dintre părinți poate primi acest ajutor, scrie 20Minutos.

Cererea pentru ajutor trebuie depusă la Securitatea Socială prin email. Documentele necesare includ:

– DNI-ul solicitantului și al celuilalt părinte.
– Certificatul de înregistrare a beneficiarilor și decedaților.
– Cartea de familie.
– Dovada veniturilor.
– Titlul de familie numeroasă (dacă este cazul).
– Titlul de handicap (dacă este cazul).
– Hotărârea judecătorească care atestă tutela (dacă este cazul).

 

Se dau câte 3.000 de euro de la stat părinţilor care au copii sub 3 ani. Data limită până la care poate fi făcută cererea

Se dau câte 3.000 de euro de la stat părinţilor care au copii sub 3 ani. Procesul de solicitare este gestionat de către Institutul Național de Asigurări Sociale (INPS), iar cererile pot fi depuse electronic prin intermediul site-ului INPS. Identificarea se poate face cu ajutorul SPID sau a cărții de identitate electronice. Termenul limită pentru depunerea documentelor este sfârșitul anului 2024, iar primele plăți vor fi efectuate începând cu 2 aprilie 2024, conform stiridisapora.ro.

Citeşte şi: Bani de la stat pentru o anumită categorie de femei din România. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Suma acordată variază în funcție de veniturile familiei, iar bonusul maxim este de 3.000 de euro pentru familiile cu venituri anuale de până la 25.000 de euro. Pentru familiile cu venituri mai mari, suma acordată scade progresiv. Este important de menționat că acest bonus poate fi solicitat și de către părinții ale căror copii împlinesc vârsta de 3 ani în 2024, dar aceștia vor primi plăți lunare doar pentru perioada ianuarie-august.

Citeşte şi: Bani de la stat dacă accepți să-ți schimbi domiciliul pentru muncă. ”Sumele pornesc de la vreo 1.000 de lei ajung până la 15.000 de lei”

Pentru a fi eligibili pentru acest ajutor, părinții trebuie să îndeplinească anumite condiții, inclusiv deținerea cetățeniei italiene sau a unei țări membre UE, rezidența în Italia și suportarea integrală a cheltuielilor pentru grădiniță.

Alocații pentru copii au fost majorate, în Austria. Se va face diferență în funcție de numărul de copii dintr-o familie

Alocațiile familiale din Austria au fost majorate în 2023. Tot anul acesta a intrat în vigoare valorificarea prestațiilor sociale. Acest lucru  înseamnă că prestațiile precum alocația familială, indemnizația de boală, alocația de studii și alte sume au fost sau vor fi ajustate anual la nivelul inflației în viitor. Noul cuantum al alocației familiale este cuprins între aproximativ 120 de euro și 174 de euro pentru fiecare copil, scrie finanz.at.

Citește și: Alocaţii copii 2024. Când vor fi majorate alocațiile și câți bani vor primi în plus copiiiDupă cum a convenit Guvernul federal în Consiliul de Miniștri de anul trecut, anunțata valorizare a prestațiilor sociale a fost adoptată în Consiliul Național, împreună cu eliminarea progresiei la rece. Asta înseamnă că prestațiile sociale trebuie să crească anual cu întreaga valoare a inflației din anul precedent. Pentru prima ajustare, care a început în ianuarie 2023, se va utiliza inflația din iulie 2021 până în iunie 2022. Aceasta se ridică la o medie de 5,24%.

În cazul în care există doi sau mai mulți copii care au dreptul la alocația familială, se plătește un barem suplimentar pentru fiecare copil. Aceasta va fi, de asemenea, ajustată în funcție de inflație.

Începând cu 30 septembrie, prima de familie a fost majorată la 2.000 de euro. Acest lucru înseamnă o creștere anticipată de 500 de euro pe copil și pe an.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Slovenia a remizat cu Danemarca în primul meci din Grupa C la EURO 2024
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?