Bani de la stat dacă accepți să-ți schimbi domiciliul pentru muncă. ”Sumele pornesc de la vreo 1.000 de lei ajung până la 15.000 de lei”

De la 1.000 până la 15.000 de lei, bani în mână, dacă te angajezi prin AJOFM. ”Există primă de relocare pentru cine își găsește un loc de muncă la peste 50 de kilometri, dacă îți și schimbi domiciliul acolo, dacă vii și te muți într-o localitate din lista localităților stabilite în fiecare an de Ministerul Muncii ca fiind localități considerate defavorizate”, a explicat Cosmin Roșu, directorul AJOFM Sibiu.

13 feb. 2024, 09:41
Bani de la stat dacă accepți să-ți schimbi domiciliul pentru muncă. ”Sumele pornesc de la vreo 1.000 de lei ajung până la 15.000 de lei”
Bani mai mulţi pentru români. Guvernul României vrea să introducă salariul minim european

Persoanele care se angajează prin intermediu Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pot primi de la 1.000 de lei până la 15.000 de lei. În acest moment există numeroase facilități acordate celor aflați în căutarea unui loc muncă, ale căror prime de angajare diferă în funcție de anumite criteriile stabilite în prealabil. Scopul este de a încuraja mobilitatea forței de muncă, scrie turnulsfatului.ro.

”Mobilitatea forței de muncă este stimulată în România. AJOFM are o serie de prime pe care le acordă beneficiarilor care intră în aceste programe de mobilitate. Mă refer aici la cei care își schimbă domiciliul, locul de muncă… sumele pornesc de la vreo 1.000 de lei ajung până la 15.000 de lei. Sunt mai multe forme și cine este interesat găsește toate detalii dacă sună sau vine la noi.

Citește și: Indemnizaţie pentru văduve 2024. Condiții pentru obţinerea sumei de 3.500 de lei în fiecare lună

Există primă de relocare pentru cine își găsește un loc de muncă la peste 50 de kilometri, dacă îți și schimbi domiciliul acolo, dacă vii și te muți într-o localitate din lista localităților stabilite în fiecare an de Ministerul Muncii ca fiind localități considerate defavorizate. Nu poți nici să te muți de la Constanța la Sibiu și să te aștepți să primești bani pentru că sunt două poluri de dezvoltare urbană. Scopul acestor programe este de a stimula ocuparea locurilor de muncă vacante cu persoane din zonele unde există mai multe persoane fără un loc de muncă în zonele unde cererea este mare. Sistemul funcționează inclusiv dacă ne referim la localități din județul Sibiu” a explicat Cosmin Roșu, directorul AJOFM Sibiu.

Citește și: Cât a ajuns să fie salariul mediu net în România! Cine sunt românii care iau peste 1.000 de euro pe lună

 

În ce condiții primești bani de la stat dacă te angajezi prin AJOFM

”Aceasta este o formă de sprijin. Pe urmă există o altă formă de sprijin pentru persoanele care se angajează la peste 15 km de casă și fac naveta. Primesc o sumă de bani pe o perioadă de un an de zile care să-i ajute la deplasarea de acasă la locul de muncă. Sunt inclusiv prime de încadrare care se acordă. Ești șomer, te-ai angajat, primești o mie de lei”, a mai spus directorul AJOFM Sibiu.

”Multă lume are impresia că noi suntem o agenție de ocupare, de șomaj, sau un serviciu public de ocupare a forței de muncă. Nu este așa. Orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă se înregistrează la noi și beneficiază de niște servicii. Ce înseamnă asta? Că nu trebuie neapărat să fii o persoană fără un loc de muncă, poate vrei să schimbi locul de muncă, poate vrei să schimbi aria de interesa sau, cine știe, s-a nimerit să lucrezi ceva sub pregătirea ta și îți dorești mai mult. Inclusiv dacă nu îți place locul de muncă poți să apelezi la noi. Noi suntem la dispoziția tuturor pentru a-i consilia, ai media, pentru a le găsi oferte de job-uri și pentru a-i direcția unde este mai bine pentru ei”, a concluzionat Cosmin Roșu.