Alocaţii de hrană în spitale. Ce condiţii trebuie să îndeplinească românii. Anunţul făcut de Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu vine cu noi explicaţii cu privire la un proiect al Ministerului Sănătăţii, privind alocaţiile de hrană din spital.

07 apr. 2021, 14:03
Alocaţii de hrană în spitale. Ce condiţii trebuie să îndeplinească românii. Anunţul făcut de Vlad Voiculescu

Alocaţii de hrană în spitale. Ministrul Sănătăţii spune că se elimină plafonul maxim şi se introduce nivelul minim de 16 lei pe zi pentru pacient, iar în plus un ghid pentru nutriţie adecvată în spitale.

Alocaţii de hrană în spitale. Ce condiţii trebuie să îndeplinească românii. Anunţul făcut de Vlad Voiculescu

„Propunerea MS aflată deja în transparență decizională va face câteva schimbări de bun simț:
• eliminăm plafonul maximal al alocațiilor de hrană din spitale; o reglementare de mai bine de 10 ani, ajustată în 2016, uitată apoi de guvernările ulterioare;
• nivelul alocaţiilor de hrană se stabilește de către conducătorul unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație; responsabilitatea trebuie să fie comună și datele trebuie transmise la MS pentru transparență;
• stabilim nivel minim al alocaţiilor de hrană la 16 lei/ zi /pacient – tocmai pentru a proteja pacienții de economii făcute de conducerea spitalului acolo unde nu trebuie;
• Ghid pentru alimentație sănătoasă în unitățile sanitare; de urmărirea acestuia va fi responsabil atât managerul cât și Consiliul de Administrație – în evaluarea lor se va ține cont de acest aspect;”, spune Vlad Voiculescu.

“Azi este Ziua Internaţională a Sănătăţii. Adresez o interpelare premierului şi ministrului Sănătăţii, referitoare la alocaţia de hrană pentru pacienţi, total insuficientă. Indiferent de specializarea lor, fie că sunt medicii ATI, pneumologi, nutriţionişti, doctorii susţin că o alimentaţie de calitate este esenţială în vindecarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. Una dintre concluziile unui studiu publicat de prestigioasa revistă The Lancet este că pacienţii trebuie să aibă puterea să depăşească faza acută a bolii dar în acelaşi timp să fie pregătiţi pentru posibilele sechele din perioada de refacere de după boală. În ambele faze, nutriţia este de o importanţă capitală, esenţială”,atrage atenţia Gabriela Firea.

Citeşte şi: Majorarea alocaţiilor a fost respinsă. Gabriela Firea a răbufnit: „Incredibil, vot împotriva copiilor țării!”
 


loading...