Majorarea alocaţiilor a fost respinsă. Gabriela Firea a răbufnit: „Incredibil, vot împotriva copiilor țării!”

Gabriela Firea a răbufnit după ce amendamentul privind majorarea alocaţiilor a fost respins în comisiile pentru Muncă. Reamintim că PSD a cerut creşterea alocaţiilor copiilor de la 214 la 300 de lei.

25 feb. 2021, 17:56
Majorarea alocaţiilor a fost respinsă. Gabriela Firea a răbufnit: „Incredibil, vot împotriva copiilor țării!”
Majorarea alocaţiilor a fost respinsă. Gabriela Firea a răbufnit: "Incredibil, vot împotriva copiilor țării!"

Majorarea alocaţiilor a fost respinsă. Gabriela Firea a luat foc după ce amendamentul PSD privind majorarea alocaţiilor a fost respins, joi, în comisiile pentru Muncă.

Majorarea alocaţiilor a fost respinsă. Gabriela Firea: Au găsit bani pentru toate interesele lor, dar nu şi pentru copii

„Incredibil, vot impotriva copiilor tarii! Parlamentarii PNL, USR – Plus, UDMR din comisiile de Munca, Egalitate de sanse si Drepturile omului au votat ÎMPOTRIVA amendamentului pentru majorarea alocatiilor, facut la Legea Bugetului, depus de grupul nostru social democrat. Au votat pentru, alaturi de noi, doar parlamentarii partidului AUR.

Era vorba de doar 0,27 % din PIB!

Au gasit bani pentru toate interesele lor, dar nu si pentru copii!! Nu sunt cuvinte in vocabular pentru a-i defini pe politicienii care in campanie au promis lapte si miere iar acum s-au opus cu vehementa unui amendament atat de asteptat, de familiile din România”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Reamintim fostul primar al Capitalei a declarat recent că PSD susține la legea bugetului un amendament care să crească alocația pentru copii astfel: de la 214 lei la 300 lei pentru copiii intre 2 si 18 ani si de la 427 de lei la 600 de lei pentru copiii cu vârsta până la doi ani si pentru copiii cu handicap.

Citeşte şi Gabriela Firea, apel către PNL şi USR să voteze proiectul PSD: Cele patru spitale ‘aruncate peste gard’ de Clotilde Armand să fie preluate de Primăria Capitalei

„Tinem foarte mult la acest amendament, nu vrem sa renuntam la el. Legea dublarii alocatiilor nu a fost aplicata. Demaram o campanie online, de azi fiecare copil, dar si parintii, pot intra pe internet sa ii sensiblizam in fiecare judet pe parlamentarii puterii, pe senatorii si deputatii PNL, USR PLUS si UDMR care pana acum s-au opus dublarii alocatiilor. La adresa https://www.psd.ro/alocatii/ este o harta interactiva in care intrati pe judetul dvs si le puteti scrie un mesaj parlamentarilor”, a explicat senatoarea PSD în cadrul conferinţei de presă de la Parlament.

Ea a spus ca se bazeaza pe faptul ca parlamentarilor puterii le va fi „rușine” să se întoarcă în județele lor dacă vor vota împotriva creșterii alocațiilor.

„Considerăm că cei peste 3 milioane şi jumătate de copii din România merită respectul Guvernului, chiar dacă este deja, prin măsurile luate, un guvern al austerităţii. Aşa cum s-au găsit surse financiare pentru anumiţi clienţi politici, pentru achiziţia unor servicii sau produse care nu erau atât de importante, suntem convinşi că, până la urmă, acest amendament al nostru va fi acceptat şi votat şi de către parlamentarii din opoziţie”, a completat Firea.

Întrebată care va fi sursa de finanţare pentru această măsură şi de unde vor veni banii, senatoarea PSD a răspuns: „Dacă Guvernul Cîţu nu este capabil să aducă venituri la bugetul statului, cred că trebuie să facă nu doar un pas lateral, ci un pas în spate. Nu este un efort bugetar atât de mare”.


loading...