Alta gafă a unui candidat Republican: a făcut un pariu pe 10.000 de dolari în direct

O altă gafă a unui candidat Republican! La trei zile după ce fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Niut Ghingrici, spunea despre palestinieni că sunt un "popor inventat" şi o adunătură de terorişti, milionarul Mitt Romney s-a oferit să facă un pariu pentru 10.000 dolari cu un alt candidat. Suma este departe de a fi accesibilă americanului de rând.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 11:41
Alta gafă a unui candidat Republican: a făcut un pariu pe 10.000 de dolari în direct

În timpul primei dezbateri din Des Moines, statul Iowa, între cei şase candidaţi Republicani aflaţi în topul sondajelor, candidatul Rick Perry a pus la îndoială faptul că Romney s-ar opune sincer reformei sănătăţii promovate de Obama. Fostul guvernator al statului Massachusetts a negat acuzaţia într-un mod total neinspirat.

„Greşeşti, Rick. Uite, îţi spun eu cum facem. 10.000 de dolari e bine? Un pariu pe 10.000 de dolari”, a declarat Mitt Romney, candidat prezidenţial Republican.

„Nu fac afaceri din pariuri”, a răspuns Rick Perry.

Primele critici au venit din partea Democraţilor, care l-au descris pe Romney drept total lipsit de tact.

„Domnul Romney a avut poziţia cea mai depărtată de realitate în cadrul dezbaterii, oferindu-se să parieze 10.000 de dolari de parcă ar face asta tot timpul”, a declarat preşedintele Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz.

Ea a subliniat că niciunul dintre candidaţii Republicani n-a propus soluţii care să-i ajute pe americanii de rând, aflaţi în dificultate financiară. Milionarul Mitt Romney a încercat să se apropie de alegători construindu-şi o imagine de om obişnuit. În acest context, pariul pe 10.000 de dolari ar putea să-i afecteze decisiv şansele de a mai fi nominalizat de către partid.