Altar pentru Laura Stoica şi şase ani de durere pentru familia ei

Au trecut mai bine de şase ani de la tragicul accident care a curmat, înainte de vreme, viaţa Laurei Stoica. Cu toate că durerea a rămas, mama sa, Elena Stoica, încearcă să-şi aducă aminte doar de momentele plăcute petrecute alături de Laura.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 06:01

În casa de la Târgovişte, locul de care o leagă cele mai multe amintiri cu Laura, femeia a dedicat un întreg perete regretatei cântăreţe. În centrul camerei, un tablou imens cu chipul Laurei îi întâmpină pe cei care calcă pragul casei unde a copilărit artista.

Elena Stoica îşi aminteşte că fiica ei era o fire extraordinar de deschisă şi de modestă, mereu dornică să le ofere ceva celor din jur. „Îmi aduc aminte că într-un an, când avea ea pauza de la Festivalul de la Mamaia, am plecat doar eu cu ea la munte, la Sinaia. Acolo am urcat până la cota 2000 şi am coborat pe jos. Pe drum, Laura a văzut nişte turişti care aveau cu ei o chitară. Nu a avut linişte până nu a intrat în grupul lor, iar ei au rămas uimiţi cât de frumoasă era muzica sa. Nu le-a zis cine e, de unde e, nu avea aere de vedetă. Ei erau înnebuniţi să afle cine e, dar ea nu le-a zis, era foarte modestă”, a povestit Elena Stoica, potrivit cancan.ro.

Laura Stoica, „un actor mult prea grăbit”, şi logodnicul ei, Cristian Margescu, au murit în martie 2006 în urma unui accident rutier petrecut la 40 de km de Bucureşti, pe şoseaua Bucureşti-Urziceni, în dreptul localităţii Moviliţa. O maşină care venea din sens invers a intrat pe contrasens, izbindu-se violent de autoturismul în care se aflau cântăreaţa şi iubitul ei. Laura Stoica şi logodnicul ei au decedat pe loc.

În vârstă de 38 de ani, Laura Stoica era însărcinată în luna a treia. Cristian Margescu avea 36 de ani şi era baterist în trupa cântăreţei, cei doi se logodise şi se pregăteau să devină părinţi.

Laura s-a lansat în 1990 la festivalul de la Mamaia. În 1991 a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, melodia „Un actor grabit”, compusa de Bogdan Cristinoiu, fiind aleasă piesa anului.