Alte 270 de proiectile au fost descoperite de către ISU în comuna Tătărani

Membrii echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Podul Înalt' Vaslui au găsit, vineri, încă 270 de proiectile perforante de artilerie într-o pădure din comuna vasluiană Tătărăni, după ce în cursul zilei de joi în aceeaşi zonă fuseseră descoperite 160 de astfel de elemente de muniţie, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
09 mai 2014, 16:22
Alte 270 de proiectile au fost descoperite de către ISU în comuna Tătărani

„Până acum au fost găsite 430 de proiectile. Pare că este vorba despre un depozit de muniţie datând din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Misiunea de asanare va continua şi mâine, membrii echipei pirotehnice urmând să mai caute şi alte elemente de muniţie. Proiectilele descoperite au calibrul de 76 de milimetri şi sunt încă active. Pe timpul nopţii paza în zona respectivă va fi asigurată de către poliţişti şi personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tătărăni”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, capitanul Petru Iftene.

Un poliţist din comuna Tătărăni a observat, joi, câteva astfel de elemente într-o pădure din localitatea Poiana Teiului şi a apelat numărul de urgenţă 112, membrii echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui deplasându-se la faţa locului.

O parte din proiectile au fost deja transportate într-un poligon special amenajat pentru a fi distruse, iar restul elementelor de muniţie vor fi duse în zilele următoare la sediul ISU Vaslui.