Alte circa 100 de şcoli au trecut la scenariul roşu de ieri până azi. Scade numărul unităţilor cu participare fizică a elevilor

Creşte iar numărul scolilor care au trecut la scenariul roşu. Alte circa 100 de unităţi de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, au cerut intrarea în scenariul roşu fie după apariţia unor cazuri COVID, fie după ce în localităţile în care sunt amplasate au fost instutite noi restricţii, inclusiv închiderea şcolilor.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 13:20
Alte circa 100 de şcoli au trecut la scenariul roşu de ieri până azi. Scade numărul unităţilor cu participare fizică a elevilor

Ministerul Educației și Cercetării a anunţat, marţi, că la data de 27 octombrie 9.580 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1). Scenariul verde presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Asociaţia Şcolilor Particulare îi cere prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, să redeschidă şcolile şi grădiniţele

Alte 4.969 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2. Scenariul 2 – galben presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În scenariul roşu sunt în prezent 3.107 unități de învățământ, cu 93 mai multe decât ieri. Scenariul roşu implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 3.107 școli aflate în scenariul roşu, 393 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 2.714 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare. 


loading...
Partenerii noștri