Alte nouă persoane, infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile

Nouă persoane din judeţul Dolj - cinci femei şi patru bărbaţi - cu vârste cuprinse între 33 şi 79 de ani, au fost infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile în urma înţepăturilor de ţânţari, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
30 aug. 2018, 11:57
Alte nouă persoane, infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile

Potrivit datelor DSP Dolj, numărul persoanelor din judeţ care în urma înţepăturilor de ţânţari au fost infectate în această vară cu acest virus a ajuns la 20.

„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai – 31 octombrie, în săptămâna 34/2018, în judeţul Dolj au fost confirmate 9 cazuri cu infecţie cu virusul West Nile, la 5 femei şi 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 79 de ani din Craiova – 2, Băileşti – 1, Bucovăţ – 1, Calafat – 1, Dăbuleni – 1, Drăgoteşti – 1, Galicea Mare – 1 şi Răcarii de Jos – 1, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, cu evoluţie clinică favorabilă”, precizează DSP Dolj.

De precizat că în ultimele două săptămâni numărul cazurilor de infecţii cu West Nile a crescut semnificativ de la o săptămână la alta, în urmă cu două săptămâni fiind şase cazuri confirmate.

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile, Direcţia de Sănătate Publică recomandă populaţiei: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă; să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărteze recipientele de apă stătută.

În cazul în care o persoană prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical.