Alți 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza

Autoritățile continuă să evacueze cetățeni români din Fâșia Gaza după izbucnirea conflictului cu Israel. Alți 86 de cetățeni români și și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns în România, la bordul unei curse speciale TAROM.

14 nov. 2023, 09:57
Alți 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că marți, 14 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost transportați în România la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Națională TAROM.

Cei 86 de cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 12 noiembrie 2023, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcați spre România.

Citește și: Război în Orientul Mijlociu. Armata Israelului a ocupat Parlamentul din Gaza. Netanyahu: „Nu este nici o „operaţiune”, nici o „rundă”, ci un război până la capăt”

”MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Reamintim faptul că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren”, a transmis MAE.

Citește și: Se dau lupte grele! Un membru din echipa serialului „Fauda” a fost ucis în Gaza

Până în prezent, 220 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza.