Alți pensionari privilegiați! Cine va primi mai mulți bani de la 1 ianuarie

O nouă categorie de români va primi mai mulți bani de la 1 ianuarie. Vezi mai jos toate detaliile!

07 dec. 2023, 17:53
Alți pensionari privilegiați! Cine va primi mai mulți bani de la 1 ianuarie

O nouă categorie de români va primi mai mulți bani de la 1 ianuarie.

Citește și Vestea momentului pentru pensionari și profesori în prag de sărbători! Marcel Boloș a făcut anunțul

În plină austeritate, primarii, viceprimarii, șefii și vicepreședinții de consilii județene care au ocupat funcții în administrația locală începând cu anul 1922 și până în prezent vor beneficia de pensiile speciale.

Potrivit actului normativ, această categorie de români va primi mai mulți bani pe lângă pensiile de vechime, pe bază de contribuție.

Opoziția cere Guvernului să amâne cu încă un an plata acestor pensii, acuzând că un asemenea demers va împărți România în oameni onești, muncitori și șmecheri.

Ciucă și Cîțu au amânat plata acestor pensii speciale

Între timp, Casa Națională de Pensii se pregătește pentru creșterea de pensii. De săptămâna viitoare începe tipărirea cupoanelor cu noile sume.

Te-ar putea interesa și Pensii decembrie 2023. Când intră banii seniorilor pe card şi când vine poştaşul cu plicul

Este vorba despre un act normativ care prevede că beneficiază de aceste pensii speciale toţi primarii, toţi viceprimarii, şefii de consilii judeţene şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au ocupat funcţii în administraţia locală începând cu 1992 şi până în prezent şi care au cel puţin un mandat complet în administraţia locală.

În ultimii 4 ani, guvernele conduse de Ludovic Orban, Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă au amânat plata efectivă a acestor pensii speciale.