Alunecare de teren în Indonezia. Cel puţin 11 persoane au murit | VIDEO

O alunecare de teren a fost declanşată în cursul nopţii, în Indonezia, de ploile abundente. Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 18 sunt rănite. Totul s-a petrecut în provincia Java de Vest, a anunţat duminică serviciul naţional pentru dezastre, informează DPA.

10 ian. 2021, 13:25
Alunecare de teren în Indonezia. Cel puţin 11 persoane au murit | VIDEO
O alunecare de teren a fost declanşată în cursul nopţii, în Indonezia

Alunecare de teren în Indonezia. Numeroase persoane sunt considerate dispărute după alunecarea de teren produsă în noaptea de sâmbătă spre duminică în districtul Sumedang, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Raditya Jati, scrie Agerpres.ro.

Citeşte şi: Două cutremure puternice, cu magnitudine aproape 7, au avut loc în Indonezia

Alunecare de teren în Indonezia

Potrivit prognozelor, în regiune sunt aşteptate în continuare ploi, a precizat purtătorul de cuvânt.

Îi îndemnăm pe oameni să rămână vigilenţi în vederea dezastrelor hidrometeorologice„, a declarat Raditya Jati amintind în acest sens riscul de producere a unor inundaţii şi alunecări de teren.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, din octombrie până în martie.

Avion cu pasageri, dispărut în Indonezia

Duminică, au fost localizate semnalele despre care se crede că aparţin cutei negre ale aeronavei, relatează BBC. Peste 10 nave au fost acum deplasate în zonă cu scafandri din marină. Anchetatorii analizează elemente despre care cred că sunt resturi de pe avion, inclusiv o roată dar şi fuselajul avionului.

Citeşte şi: Covid-19 a ucis cel puţin 25 de medici în Indonezia

Resturi şi fragmente de corpuri au fost găsite în zona unde a dispărut, în largul Indoneziei, un Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air cu 62 de persoane la bord, a indicat poliţia duminică, scrie AFP.

În această dimineaţă am primit doi saci, unul cu obiecte aparţinând pasagerilor şi celălalt cu fragmente de corpuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Yusri Yunus, pentru canalul Metro TV. Poliţia „lucrează la identificare”, a precizat el.