Covid-19 a ucis cel puţin 25 de medici în Indonezia

Cel puţin 25 de medici din Indonezia au murit după ce au fost contaminaţi cu noul tip de coronavirus, a anunţat luni Asociaţia Medicală din această ţară, atenţionând cu privire la consecinţele pe care pandemia le are asupra angajaţilor din sistemul sanitar, informează dpa potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 13:30
Covid-19 a ucis cel puţin 25 de medici în Indonezia

COVID-19 face ravagii şi în indonezia. „Cel puţin 19 medici şi 6 medici stomatologi au murit din cauza COVID-19”, a spus Halik Malik, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Medicale din Indonezia, cu referire la boala respiratorie cauzată de noul tip de coronavirus.

Deocamdată, nu există date cu privire la numărul de decese printre alţi lucrători medicali, inclusiv în rândul asistenţilor medicali, a spus Halik Malik.

El a îndemnat guvernul să fie transparent cu privire la numărul de lucrători medicali afectaţi de coronavirus. „Avem nevoie de date la care oricine să poată face referire şi care ar putea constitui baza pentru elaborarea de strategii preventive pentru lucrătorii medicali, ca să ne putem concentra pe contracararea COVID-19”, a subliniat Halik Malik.

 

„Dacă numărul de cazuri pozitive printre lucrătorii din sănătate va continua să crească, serviciile medicale vor fi perturbate, fără a mai menţiona că aceştia (lucrătorii medicali) ar putea transmite boala pacienţilor şi familiilor lor”, a adăugat el.

Luni, Indonezia a confirmat 218 de noi cazuri de COVID-18, cea mai mare creştere a sa în decurs de o zi, ceea ce a majorat la 2.491 numărul total de cazuri de contaminare înregistrat până acum la nivel naţional, în timp ce numărul de morţi a crescut cu 11, până la 209, a informat Ministerul Sănătăţii indonezian.

Guvernul indonezian este criticat pentru numărul scăzut de teste efectuate.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat luni că Indonezia nu se numără printre cele 10 cele mai lovite ţări de noul tip de coronavirus. „Aceasta trebuie comunicat oamenilor: că Indonezia nu este singură în faţa epidemiei, lucrurile trebuie puse în perspectivă”, a spus Widodo.