Aluniţele şi cancerul de piele – Semnale alarmante care te trimit la dermatolog

Potrivit World Health Organization (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), unul din trei cazuri de cancer depistate este cancer de piele.

RomaniaTV.net
23 nov. 2015, 13:54
Aluniţele şi cancerul de piele – Semnale alarmante care te trimit la dermatolog

Medicii ne avertizează că este esenţială cunoaşterea semnelor care prevestesc o leziune precanceroasă sau canceroasă la debut, mai ales că există, de cele mai multe ori, anumite indicii care ar trebui să ne trimită la o vizită la dermatolog: o aluniţă care prezintă schimbări, o pată care sângerează sau un semn nou apărut pe piele.

Deşi nu toate tipurile de cancer de piele sunt mortale, melanomul, tipul cel mai periculos şi al treilea cel mai comun, este extrem de riscant, mai ales dacă nu a fost descoperit timpuriu.

Citeşte şi  Ce destin ai în funcţie de aluniţele de pe corp. Unde trebuie să ai aluniţe ca să ai noroc

O bună informare cu privire la primele manifestări ale acestor afecţiuni, vizita anuală la dermatolog şi monitorizarea constantă a aluniţelor şi a altor semne pot ajuta la depistarea şi tratarea din timp a unor boli grave, spun specialiştii.

Termenul de aluniţă a fost adoptat pentru a exprima excrescenţe la nivelul pielii, de cele mai multe ori de culoare brun-negricioasă, dar şi de culoarea pielii. Fie că sunt moştenite din naştere sau dobândite pe parcursul vieţii, unele dintre ele se pot transforma în cancer, cel mai frecvent fiind vorba de temutul melanom, o formă agresivă care se poate răspândi în sânge şi alte organe dacă nu este tratată timpuriu.

Citeşte şi  Semnificaţia fiecărei ALUNIŢE de pe corpul tău

Deşi este un tip de cancer cu o mare rata de deces, acesta este în acelaşi timp şi cel mai uşor de tratat atunci când este depistat în fază incipientă.

Boala porneşte, de cele mai multe ori, de la o aluniţă, iar atunci când este identificată timpuriu, în stadiul I, poate fi tratată imediat, prin simpla excizie a acesteia. Însă dacă rămâne nedetectată sau dacă pacientul nu se prezintă la un control de specialitate în timp util, acest tip de cancer se poate extinde şi la alte zone ale corpului, devenind periculos.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.