Am trăit s-o vedem şi p-asta! Lapte de mamă, de vânzare pe Facebook

Mame din Marea Britanie şi Statele Unite au lansat pe Facebook o ofertă mai puţin obişnuită. Ele îşi vând laptele matern. Aproximativ 30 de mililitri de lapte de mamă se vând cu 1 liră sterlină, respectiv cu 2 dolari americani.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 18:19
Am trăit s-o vedem şi p-asta! Lapte de mamă, de vânzare pe Facebook

Deşi laptele de mamă este recunoscut ca fiind foarte eficient pentru imunitatea organismului copilului, specialiştii avertizează că acesta poate fi în acelaşi timp dăunător pentru micuţi, mai ales dacă se vinde fără nicio analiză medicală şi fără nicio autorizaţie. Mama donatoare poate avea o infecţie în organism sau o altă boală sau poate lua medicamentede sau chiar droguri, de pildă.

Totuşi, site-uri ca onlythebreast.co.uk insistă că laptele vândut prin intermediul acestuia este sigur. „Sistemul nostru discret, calificat oferă posibilitatea de a vinde şi a acumpăra lapte matern într-o manieră sigură, transparentă”.

O modalitate legitimă şi sigură de a achiziţiona lapte matern pentru femeile care nu au deloc sau nu au suficient lapte, precum şi de a vinde surplusul pe care alte mame îl produc sunt băncile de lapte matern. Acestea colectează laptele de la donatoare, apoi îl pasteurizează şi îl oferă, prin intermediul spitalelor, celor care au nevoie.