Am trăit s-o vedem şi p-asta: Traian Băsescu este prim-ministrul României, la americani

O gafă "la nivel de stat" a fost făcută de americanii organizatori ai summit-ului NATO din acest an, din luna mai. Pe site-ul oficial al reuniunii, preşedintele Traian Băsescu apare ca fiind premierul României.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 06:52
Am trăit s-o vedem şi p-asta: Traian Băsescu este prim-ministrul României, la americani

Site-ul oficial al reuniunii NATO din acest an, publică în secţiunea „Lideri invitaţi să participe”, în dreptul numelui şi fotografiei preşedintelui României : „Traian Băsescu,  Primul Ministru al României”, menţiune scrisă cu litere de-o şchioapă, urmată de o alta, scrisă cu litere mai mici, referindu-se la România : „Ţară membră a NATO”. Apoi, despre Băsescu, site-ul mai precizează că „A început mandatul la 20 decembrie 2004”.

Site-ul oficial începe cu sloganul „Chicago găzduieşte Reuniunea NATO 2012”, precizând că acest summit va fi unul dintre cele mai importante forumuri diplomatice ale acestui an. Precizează, de asemenea, că este prima reuniune de pe teritoriul american care are loc într-un alt oraş, şi nu în capitală, la Washington. Totodată, Chicago se laudă că este şi cel mai mare dintre oraşele care au găzduit până acum reuniunile NATO. Între acestea, au fost apreciate până acum Parisul, Roma şi Bruxelles-ul.

La reuniunea care va avea loc pe 20 si 21 mai sunt aşteptaţi mii de demnitari, de la şefi de stat şi de guvern, până la Secretarul General al  NATO, precum şi mii de ziarişti. Se precizează că summit-ul va fi intezis publicului, însă acesta va fi informat prin intermediul Comitetului NATO care găzduieşte reuniunea şi care va lucra cu diferite grupuri comunitare la numeroase programe la care publicul va avea acces.