Amal, soţia lui George Clooney, atacă Statul Islamic în justiţie

De profesie avocat, soţia faimosului actor George Clooney, Amal Alamudin, a intentat acţiune în justiţie împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

22 sept. 2016, 12:28

Amal Alamuddin Clooney arată în acest fel că nu îi este frică de nimic, nici măcar de gruparea jihadistă Stat Islamic. Ea va susţine în instanţă cauza Nadiei Murad, care a fost luată ostatică de către SI mai bine de 3 luni.

Nadia Murat trăieşte acum în Germania, ca refugiată şi vrea să povestească lumii întregi prin ce a trecut. Numele ei a fost deja citat pentru Premiul Nobel. 

Ca apărător al cauzei Nadiei Murat, Amal Clooney a trimis un mesaj clar privind angajamentul ei. Ea se va alătura batalionului celor din rezistenţa faţă de opresiunea şi terorarea impuse de Statul Islamic. Şi, în ciuda îngrijorări a soţului ei, care se teme de represalii, Amal va merge înainte cu cazul Nadiei, scrie Le Figaro.

Citeşte şi DOVADA că romantismul a murit: Cum a cerut-o de soţie GEORGE CLOONEY pe iubita lui

„Am discutat cu George şi suntem conştienţi de riscuri, bineînţeles”, a mărturisit Amal într-un interviu, la postul de televiziune NBC. „George a întâlnit-o pe Nadia şi cred că şi-a schimbat părerea şi că a înţeles. Aceasta este meseria mea. Nu este o glumă, este vorba despre Daech (acronimul Statului Islamic, n.r.). dar cred că nimeni nu se simte atât de curajos aşa cum a fost Nadia”, a mai spus soţia lui Clooney.

Recent, Amal Clooney a avut ocazia să îl apere pe Julian Assange, pe un urnalist de la televiziunea Al-Jazeera arestat în Egipt, dar şi pe Mohammed Nasheed- primul preşedinte al Maldivelor ales prin sufragiu universal.