Amalia Lică, super-campioană la gimnastică ritmică. Copila în vârstă de 13 ani a cucerit partru medalii de aur

Amalia Lică e un nume care se va auzi tot mai des de pe buzele românilor. Duminică a câștigat patru medalii de aur la gimastică ritmică.

15 mart. 2023, 12:23
Amalia Lică, super-campioană la gimnastică ritmică. Copila în vârstă de 13 ani a cucerit partru medalii de aur
amalia Lică, campioană la doar 13 ani

Campioană europeană de junioare la măciuci în 2022, Amalia Lică are potențialul să devină minunea gimnasticii ritmice românești, fiind principala candidată la aurul Campionatului Mondial de junioare care va fi organizat la vară, în perioada 7 – 9 iulie, la Cluj-Napoca, potrivit click.ro.

„Am câteva emoții pentru Campionatul Mondial, dar încerc să le folosesc astfel încât să mă ajute. Vor mai urma câteva concursuri de pregătire pentru Mondiale, astfel că sperăm să fie bine”, spune Amalia Lică, care în weekend a câștigat patru medalii de aur, la Atena.

„Avem emoții pentru Mondiale, normal, mai ales că vor fi la noi acasă și că venim după rezultatul bun de anul trecut de la Campionatul European și nu am vrea să dăm greș. Trebuie să urcăm din ce în ce mai mult și avem așteptări”, spunea antrenoarea ei, Adriana Mitroi.

Citește și: Fiul lui Marian Drăgulescu nu îi calcă pe urme tatălui său. Cum a reacționat sportivul când băiatul a renunțat la gimnastica de performanță și s-a apucat de muzică: „O să-l aduc aici”

Amalia nu are un obiect favorit, iar la Atena a cucerit titlurile la individual compus, minge, măciuci și panglică, dar și bronzul la cerc.  În urmă cu 10 zile românca s-a impus la cerc într-un concurs internațional disputat în Germania, la Schmiden.

Ce superstiții are Amalia Lică

Amalia are câteva superstiții de care nu îi e rușine să le recunoască.

„Am câteva superstiții. Mereu înainte de concurs îmi place să fac lucrurile la fel, pentru că dacă în prima zi îmi ies bine și am făcut lucrurile într-o anumită ordine, le fac apoi în aceeași ordine. Sau, de exemplu, nu îmi desfac cocul peste noapte, ca să-l las la fel”, a declarat ea.

Citește și: Performanță istorică! A doua medalie pentru România din ultimii 36 de ani, la CE de gimnastică ritmică. GALERIE FOTO

Chiar dacă are numai 13 ani, sportiva e pasionată de machiaj și are două culori norocoase pe care le folosește mereu.

„Mă machiez singură și îmi place foarte mult. Anul trecut a fost primul an în care am plecat în deplasări mai des, așa că a trebuit să învăț din ce în ce mai bine să mă machiez. De obicei folosesc auriu cu maro, combinate. Îmi place cel mai mult să le folosesc. Când eram mai mică mă machiam în mai multe feluri, dar acum m-am obișnuit cu machiajul ăsta și îmi place, mi se pare că îmi poartă noroc și îl folosesc mereu. Tot eu îmi prind și părul”, mai spune Amalia.

Tânăra face șase antrenamente pe săptămână, fiecare de câte patru ore. Amalia reușește să îmbine perfect sportul cu școala.

„Fac câte 6 antrenamente pe săptămână, în fiecare zi câte 4 ore. Sunt în clasa a șaptea. Am multe teme de la școală, dar stau până noaptea târziu, le rezolv”, explică ea.