Gigantul Amazon, eclipsat total de Alibaba. Chinezii au avut astăzi vânzări record, de 75 miliarde dolari

Compania chineză Alibaba a anunţat miercuri seara că valoarea comenzilor pe platformele sale de comerț electronic în timpul zilei de 11 noiembrie, cunoscută şi ca Singles' Day, au depășit 70 de miliarde de dolari.  

11 nov. 2020, 16:52
Gigantul Amazon, eclipsat total de Alibaba. Chinezii au avut astăzi vânzări record, de 75 miliarde dolari

Cu ocazia Single’ Day, Alibaba a redus preţul la aproximativ 16 milioane de produse, astfel că milioane de cumpărători au fost atraşi de chilipiruri.

Cel mai mare eveniment de vânzări din lume, care eclipsează Black Friday și Cyber Monday, din Statele Unite, se întinde pe durata patru zile și, până acum, le-a adus vânzătorilor de 20 de ori mai multe comenzi decât valoarea vânzărilor Amazon din cele două zile de Prime Day, de luna trecută.

Citeşte şi Amazon a înregistrat cel mai mare profit din istorie! Jeff Bezos se pregăteşte să devină primul om cu o avere de 200 de miliarde

De fapt, valoarea vânzărilor este atât de mare, încât performanța este considerată pe scară largă un indicativ al redresării economice post-pandemie a Chinei. „Din cauza COVID-19, mulți chinezi nu pot pleca în străinătate. De fapt, acest lucru stimulează consumul online”, a declarat vicepreședintele Liu Bo.

Performanța reprezintă o ușurare pentru Alibaba Group Holding Ltd, după ce a pierdut aproximativ 10% din valoarea sa de piață săptămâna trecută, atunci când autoritățile de reglementare au eliminat listarea Ant Group, afiliată fintech.

Singles Day este un evenimentul lansat în 2009 şi de obicei este o aventură strălucitoare şi extravagantă, de o singură zi, cu spectacole live și care anul trecut a înregistrat un record de vânzări de 38,4 miliarde de dolari. Anul acesta, Katy Perry a cântat la gala Alibaba, deși prin livestream.


loading...