Ambasada Olandei, reacţie dură la votul din plenul Parlamentului în cazul Ponta

Ambasada Olandei în România se declară îngrijorată de atitudinea Parlamentului faţă de justiţie şi corupţie, după ce plenul a aprobat, marți, hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

09 iun. 2015, 12:15
Ambasada Olandei, reacţie dură la votul din plenul Parlamentului în cazul Ponta

„După cum am mai declarat, Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţă legii. Evoluţiile recente din Parlament ridică probleme ample legate de atitudinile faţă de justiţie şi corupţie din România. Această preocupare a fost evidenţiată în prima parte a anului prin raportul MCV pe 2015 al Comisiei Europene. Acordăm o importantă foarte mare recomandărilor din raportul MCV. Avem încredere că România şi toate instituţiile sale le iau în considerare”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta cu 231 de voturi pentru și 120 împotrivă.

În urmă cu o zi, şi deputaţii jurişti au dat aviz negativ cererii procurorilor. Victor Ponta mai este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.