Ambasada Rusiei a trimis cadouri de Craciun la Parlament. Diana Şoşoacă şi o parlamentară fostă în AUR au fost pe placul Moşului de la Kremlin: „Dacă e o bombă, o deschid în plen””

Ambasada Rusiei la București a trimis miercuri cadouri de Crăciun la Parlament, conform unor surse din cadrul Departamentului de protocol al Camerei Deputaților.

21 dec. 2022, 14:27
Ambasada Rusiei a trimis cadouri de Craciun la Parlament. Diana Şoşoacă şi o parlamentară fostă în AUR au fost pe placul Moşului de la Kremlin: „Dacă e o bombă, o deschid în plen””

UPDATE: Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a declarat miercuri că dacă ar primi de la Vladimir Putin cadou o bombă, ar deschide-o în plenul reunit al Parlamentului.  Ambasada Rusiei la București ar fi trimis cadouri de Crăciun la Parlament, conform unor surse din cadrul Departamentului de protocol al Senatului, printre destinatari fiind Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, afectată de criticile oamenilor. A vrut să țină dietă, dar s-a răzgândit: „Și-am înțeles ideea, dai impresia de forță”
Întrebată de jurnaliști, miercuri, la Senat, dacă merge să-și ridice cadoul, Șoșoacă a declarat că nu știe nimic despre acest lucru. Ea a adăugat: „Mi-a trimis cumva Putin un cadou? Daca este o bomba, o deschid in plenul reunit”. Senatoarea a adăugat că ar fi o minciună a ziariștilor faptul că a primit cadou de Crăciun de la ambasada Rusiei.

Potrivit surselor din Parlamentul României, printre cei care au primit cadouri din partea Ambasadei Rusiei sunt senatoarele Diana Șoșoacă și Evdochia Aelenei, dar și alți deputați.

Nu este pentru prima oară când numele Dianei Șoșoacă este asociat cu Ambasada Rusiei la București.

La începutul lunii trecute, Diana Șoșoacă a participat recepția organizată de Ambasada Rusiei la București cu ocazia zilei Unității Naționale a Federației Ruse. Senatoarea apare în imaginile postate pe Facebook de reprezentanții Ambasadei, printre cei prezenți fiind și fostul europarlamentar Adrian Severin.

De altfel, pe 30 martie, Diana Şoşoacă, Dumitru Coarnă (PSD), Mihai Lasca şi Francisc Tobă s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti. Parlamentarii români şi-au exprimat deschiderea pentru negocieri de pace în „Casa Poporului” şi o eventuală poziţie de neutralitate a ţării noastre, în contextul războiului din Ucraina.

„Una dintre cele mai bune căi de soluționare a actualului conflict ruso-ucrainian ar constitui-o inițierea de către Parlamentul României, la propunerea grupului de parlamentari-semnatari ai acestei scrisori, a convocării la București a unei conferințe/consfătuiri a țărilor vecine cu Ucraina, la care să participe și reprezentanți ai Ucrainei și Rusiei, precum și ai SUA și Chinei, La această conferință ar urma să fie convenite propuneri privind acordarea reciprocă de garanții de securitate, așa cum am aflat că a făcut zilele trecute președintele Ucrainei.”, scriau cei patru parlamentari într-un comunicat.

În urma acestui eveniment, Dumitru Coarnă a fost exclus din PSD.

Citeşte şi: Dana Budeanu îl demolează pe Rafila: „Nu a făcut absolut nimic. Nu se poate intra în spital, suntem pe străzi, aşa cum s-a decis”