Ambasada Rusiei la Bucureşti, anunţ despre sănătatea lui Vladimir Putin

Reacția vine după zvonurile potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență la Moscova.

18 mai 2022, 19:42
Ambasada Rusiei la Bucureşti, anunţ despre sănătatea lui Vladimir Putin

Ambasada Rusiei in Romania, ironii la adresa celor ingrijorati de sanatatea lui Putin: ,,Nu va faceti griji pentru sanatatea domnului presedinte Vladimir Putin

Ambasada Rusiei în România a transmis, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj ironic la adresa celor care au comentat starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin.

„Le suntem recunoscători celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” Președintelui Rusiei Vladimir Putin, inclusiv chiar și de a deveni un donator dacă va trebui. Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localități ale Ucrainei.

Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris”, a transmis Ambasada Rusiei în România.

Reacția vine după zvonurile potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență la Moscova, din cauza unui cancer. Potrivit jurnaliștilor italieni, informația a fost obținută de la surse din serviciile secrete ruse.

Liderul de la Kremlin ar fi fost transportat de urgență la o clinică din Moscova, după ce starea sa de sănătate s-ar fi înrăutățit.

Lovitură pentru Zelenski: Putin a angajat mercenari pentru războiul din Ucraina

La Stampa scrie că Putin ar suferi de leucemie, iar starea lui s-ar înrăutățit brusc imediat după prezența la ceremoniile dedicate Zilei Victoriei, sărbătorită la Moscova, în urmă cu exact o săptămână.

Pentru a acoperi „dispariția” temporară a liderului rus, Kremlinul ar fi activat deja două sosii ale lui Putin, pentru eventuale apariții publice, precum și materiale video preînregistrate care să ilustreze o activitate „normală” pe o perioadă de aproximativ 10 zile.

Publicația italiană mai afirmă că zile ar urma să fie aflat rezultatul operației la care a fost supus președintele rus, informație de ar putea decide evoluția războiului din Ucraina.