Ambasada SUA din Irak, atacată cu rachete. Un obuz a lovit o şcoală de lângă misiunea dipomatică VIDEO

Trei rachete au căzut în curtea misiunii diplomatice americane, iar a patra a lovit o şcoală situată într-o zonă rezidenţială din apropiere.

13 ian. 2022, 22:16
Ambasada SUA din Irak, atacată cu rachete. Un obuz a lovit o şcoală de lângă misiunea dipomatică VIDEO

Ambasada SUA din Irak, atacată cu rachete. Cel puţin patru rachete au fost lansate, joi, spre sediul Ambasadei Statelor Unite din Irak, situată în Zona Verde, un perimetru ultrasecurizat din Bagdad, afirmă doi oficiali americani citaţi de agenţia Associated Press.

Trei rachete au căzut în curtea misiunii diplomatice americane, iar a patra a lovit o şcoală situată într-o zonă rezidenţială din apropiere.

Două persoane, inclusiv o minoră, au fost rănite în atac, a comunicat armata irakiană. Rachetele au fost lansate din zona Dora, situată la periferia Bagdadului.

Rusia nu mai vrea să discute cu Occidentul, după eşecul negocierilor de la Geneva. Moscova ameninţă SUA cu amplasarea de baze militare în Cuba şi Venezuela

„Ambasada SUA din Irak a fost atacată de grupuri teroriste care încearcă să submineze securitatea Irakului, suveranitatea ţării şi relaţiile internaţionale”, a comunicat misiunea diplomatică americană.

NATO şi Rusia nu cedează în negocierile de la Bruxelles: „Există un risc real pentru un nou conflict în Europa”

Sistemul antirachetă al Ambasadei SUA, de tip C-RAM, a fost activat în timpul atacului.

Numeroase atacuri cu rachete şi drone au avut loc în ultimele două săptămâni asupra obiectivelor SUA din Irak, la doi ani de la raidul aerian american soldat cu moartea generalului iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, liderul unui grup militant proiranian.

Militari americani din Irak au doborât luni două drone-capcană lansate împotriva unei baze de la aeroportul din Bagdad în care sunt staţionaţi militari din cadrul coaliţiei internaţionale antijihadiste condusă de către Statele Unite, declară AFP un comandant al coaliţiei.

Atacul, care nu a fost revendicat imediat, intervine în ziua marcării a doi ani de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian, ucişi într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) de către statee unite, pe un drum, lângă aeroportul internaţonal din Bagdad.

”Două drone înarmate au ţintit aeroportul din Bagdad (lunI) către ora (locală) 4.30 (3.30, ora României)”, unde într-o bază militară se află ”un număr foarte mic de militari din cadrul coaliţiei, care nu au un rol de luptă”, a declarat acest oficial, sub protecţia anonimatului.

”Bateriile de apărare C-RAM (…) le-au interceptat şi au fost doborâte fără probleme”, precizează el. În fotografii obţinute de AFP de la această sursă apare ceea ce a mai rămas dintr-unul dintre proiectile.